Het koppel is nochtans geen nieuwkomer in de horecasector. “We zijn afkomstig uit Bulgarije en wonen sinds dertien jaar in Edegem. Het is een rustige gemeente met leuke mensen. Sinds we in België zijn, hebben we altijd samen in de horeca gewerkt. Mijn man is een ervaren pita- en pizzachef terwijl ik heb voornamelijk ervaring van ober heb”, licht Mergyul toe.
Horeca-ervaring
Hun voorgangers Volkan en Aysel zetten Karaca de afgelopen jaren op de kaart als bruisend restaurant voor liefhebbers van pasta, pizza en pita. Jrfan en Mergyul, die eveneens hulp krijgen van hun dochter Aykaz, zetten deze traditie verder. “We gaan de combinaties aan pasta, pizza’s en pita zelfs nog uitbreiden. De eerste dagen hebben we het menu van onze voorgangers toegepast, maar vanaf donderdag ontdekken de gasten ons eigen menu.”
Oven- en grillschotels
De liefhebbers zullen zeker nog de specialiteiten van de voorgaande jaren blijven ontdekken. “Jrfan heeft de afgelopen twee maanden meegedraaid in de keuken bij Volkan en Aysel om de specialiteiten te leren kennen. De gerechten uit de oven met bijvoorbeeld scampi’s, lamskoteletten en zalm zijn onder andere blijvers, net als de grillschotels. Zelf gaan we enkele nieuwe gerechten en meer desserts, zoals magnolia, voorstellen.”
Op de Bulgaarse keuken is het nog even wachten. “Deze keuken is hier minder bekend maar het is zeker mogelijk dat we later enkele Bulgaarse gerechten zullen maken. De opstart vergt veel werk en we willen het stap voor stap aanpakken. Mijn man maakt trouwens alle ingrediënten zoals het deeg voor de pizza’s en de pasta zelf.”
Afhalen
Karaca blijft eveneens zijn afhaalservice behouden. “We zijn de hele dag doorlopend open dus wie even stopt om iets te drinken is eveneens welkom.” Jrfan en Mergyul openen Karaca iedere dag om 11 uur. Op weekdagen is de zaak toegankelijk tot middernacht en tijdens het weekend tot 1 uur. Woensdag is de sluitingsdag.