Nieuws Antwerpen Nieuwkomer Air Antwerp wil nichemarkten bedienen

Nieuwkomer Air Antwerp wil nichemarkten bedienen

Nieuwkomer Air Antwerp wil nichemarkten bedienen

DEURNE – Air Antwerp, dat is de naam van de nieuwe vliegtuigmaatschappij die op de Antwerpse luchthaven gaat opereren. De maatschappij streeft ernaar nichemarkten te bedienen. Vanaf wanneer dat het geval zal zijn en om welke bestemmingen het gaat, is nog niet duidelijk.

Achter Air Antwerp zitten aandeelhouders als het Nederlandse KLM en het Ierse CityJet. De pas opgerichte luchtvaartmaatschappij wordt zo de opvolger van VLM Airlines, dat vorig jaar in vereffening ging. De aandeelhouders willen met de luchtvaartmaatschappij toestellen van 50 tot 80 zetels inzetten. De bedoeling is hiermee nichemarkten te bedienen.

Het is echter nog niet geweten naar welke bestemmingen gevlogen zal worden. Bovendien loopt op dit moment de aanvraag nog voor een vliegvergunning. Wanneer daarover een beslissing wordt genomen, is evenmin duidelijk. Wel raakte bekend dat Johan Maertens, ex-VLM, aan de slag gaat als bestuurder en ceo. Bij Air Antwerp zijn momenteel ook nog enkele andere voormalige werknemers van VLM aan de slag, om te helpen bij voorbereidende werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.