Nieuws Antwerpen Niko Group groeit onverminderd door

Niko Group groeit onverminderd door

Niko Group groeit onverminderd door

nikoDe Niko Group heeft een goed boekjaar 2013 achter de rug. Dit ondanks de daling van de bedrijfsopbrengsten en van de omzet. “Wij hebben de verlichtingsactiviteiten bij Erefin, het vroegere Erea moeten stopzetten,” heet het in het jaarverslag van de groep uit Sint Niklaas. “Daardoor diende ook een verlies van 1,8 miljoen euro geboekt te worden in de uitzonderlijke resultaten.”

De Niko Group zet zijn expansie onverminderd verder. De onderneming realiseerde in 2013 een geconsolideerde omzet van 127 miljoen euro. Niko is gespecialiseerd in de productie van schakelaars. Het bedrijf heeft in dit opzicht ook een heel netwerk van buitenlandse dochterondernemingen opgezet. Bovendien werd geïnvesteerd in doelgerichte diversificatie-activiteiten zoals de software platforms van dochteronderneming Fifthplay.

“Ondanks de stopzetting van de verlichtingsactiviteiten van Erefin en de daling van de omzet bij Conite bekleden we een stevige financiële en commerciële positie,” heet het in de commentaar van de raad van bestuur. “We investeren overigens onafgebroken in nieuwe technologische ontwikkelingen en in nieuwe design.”

Het familiebedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Jozef De Backer, een nazaat van de originele stichters.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.