Nieuws Antwerpen Niko Group neemt Deense firma over

Niko Group neemt Deense firma over

Niko Group neemt Deense firma over

nikoDe Niko Group uit Sint Niklaas neemt het Deense bedrijf Unotech over. Niko is een specialist in schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Niko heeft ook vestigingen in Wijnegem en Berchem.

Unotech zal op termijn een onderdeel worden van Servodan, een Deens bedrijf dat al eerder door Niko overgenomen was. Met de overname versterkt Niko zijn positie op de markt voor energiezuinige oplossingen voor lichtsturing. Het gaat dan vooral om kantoor- en winkelinrichting. Hoeveel betaald werd voor het Deense bedrijf is niet vrijgegeven.

Niko is in 1919 opgezet door Alphonse en Werner De Backer. Die ontwierpen schakelaars en stopcontacten die al snel de hele Belgische markt veroverden. Ze werkten aanvankelijk met porselein, later schakelden ze over op kunststof. Met de lichtschakelaar Niko 70 ging Niko voor het eerst de internationale markt op.

Vandaag commercialiseert de groep zijn oplossingen over nagenoeg heel Europa. Het gaat dan om producten en oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Die zijn dan bedoeld voor zowel residentiële en professionele omgevingen als voor wooon-zorgcomplexen.

Niko is sinds de overname van Servodan al geruime tijd sterk aanwezig op de Deense markt. Servodan is een producent van intelligente lichtsturingssystemen. Nagenoeg 60% van de lokale productie wordt geëxporteerd. Na de integratie van Unotech zal de omzet van Servodan met pakweg 20% gestegen zijn tot 12 miljoen euro.

“Met de overname van Servodan kunnen we voortaan nagenoeg 100% van de vraag naar lichtsturing dekken,” stelt Jo De Backer.

Niko tekende in 2012 voor een omzet van nagenoeg 125 miljoen euro en stelt 630 mensen tewerk. De groep heeft vandaag vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Scandinavië.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.