Nieuws Antwerpen Niko Group neemt Zwitserse groep over

Niko Group neemt Zwitserse groep over

Niko Group neemt Zwitserse groep over

De Niko Group uit Sint Niklaas heeft het Zwitserse M. Züblin AG overgenomen. De familiale bedrijvengroep uit Wallisellen produceert detectoren voor lichtsturing en lichtarmaturen.

M. Züblin heeft eigen verkooporganisaties in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Polen en is vooral sterk aanwezig op de Zwitserse, Duitse en Oostenrijkse markt. De Züblin-groep heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 20 miljoen euro en stelt 65 mensen tewerk in de bovenvermelde landen.

Deze acquisitie past perfect in de groeistrategie van de Niko Group die zich eveneens oriënteert naar detectoren en lichtsturingsproducten. De Niko Group wil op dit vlak een belangrijke speler worden op de Europese markt. Eerdere acquisities in dit domein waren de Deense bedrijven Servodan en Unotech.

De Niko Group, een familiale holdingmaatschappij, opereert vanuit Sint Niklaas en heeft buitenlandse vestigingen in Denemarken, Frankrijk, Nederland en Slowakije. De groep stelt meer dan 620 mensen tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 130 miljoen euro.

Niko is in 1919 opgezet door Alphonse en Werner De Backer. Die ontwierpen schakelaars en stopcontacten die al snel de hele Belgische markt veroverden. Ze werkten aanvankelijk met porselein, later schakelden ze over op kunststof. Met de lichtschakelaar Niko 70 ging Niko voor het eerst de internationale markt op.

Vandaag commercialiseert de groep zijn oplossingen over nagenoeg heel Europa. Het gaat dan om producten en oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Die zijn dan bedoeld voor zowel residentiële en professionele omgevingen als voor wooon-zorgcomplexen. Het bedrijf wordt vandaag aangestuurd door Jozef De Backer, een van de nazaten van de oorspronkelijke stichters.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.