Nieuws Antwerpen Niko heeft overname van M. Züblin al verteerd

Niko heeft overname van M. Züblin al verteerd

Niko heeft overname van M. Züblin al verteerd

nikonikootjeDe bedrijvengroep Niko uit Sint-Niklaas heeft verleden jaar een geconsolideerde omzet gerealiseerd van 142 miljoen euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in verlichtingsapparatuur.

Volgens de jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank liep de bedrijfswinst op van 18 naar 24 miljoen euro. De netto winst, deel van de groep, verdubbelde bijna van 7,9 naar 14,6 miljoen euro.

In 2014 nam Niko Group het Zwitserse familiale bedrijf M. Züblin over. Züblin maakt energie-efficiënte verlichtingssystemen op basis van led en bewegings- en aanwezigheidssensoren. De overname versterkt Niko hoofdzakelijk in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. M. Züblin mikt in eerste instantie op de residentiële markt. Daarmee sluit de operatie aan bij de eerdere overnames van Servodan in 2008 en Unotech in 2013, die sensoren en lichtsturingen leveren voor kantoor- en winkelverlichting in vooral actief zijn in de Scandinavische markt.

Niko is nog steeds volledig in handen van de familie De Backer. Die telt momenteel 14 familiale aandeelhouders. Eén daarvan is CEO Jo De Backer. Hij controleert bijna 24 procent van Niko. Jo De Backer werd enkele tijd terug opgenomen in de Galerij van de Prominenten van de Antwerpse Kamer van Koophandel.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.