Nieuws Antwerpen Nippon Shokubai investeert 350 miljoen euro

Nippon Shokubai investeert 350 miljoen euro

Nippon Shokubai investeert 350 miljoen euro

shokuHet investeringsbedrag van Nippon Shokubai in Zwijndrecht is opgelopen tot liefst 350 miljoen euro. Het Japanse bedrijf wil in de Antwerpse gemeente een installatie bouwen voor de aanmaak van acrylzuur, de basisgrondstof voor superabsorberende polymeren.

Nippon Shokubai
startte in 1999 een eigen vestiging op in Antwerpen en ging er grondstoffen produceren die oa. verwerkt worden in luiers. De productie van die SAP’s was ook al vele jaren een van de hoofdactiviteiten van het concern in Japan.

Omdat plannen uitgewerkt werden om de productiecapaciteit van de fabriek op te trekken van 60.000 ton naar 160.000 op jaarbasis was ook de verhoogde aanvoer van grondstoffen noodzakelijk. Vandaar de beslissing om ook een installatie voor acrylzuur te bouwen in Zwijndrecht.

De investering loopt daardoor op tot liefst 350 miljoen euro. Daardoor zullen er ook verscheidene tientallen nieuwe jobs gecreëerd worden.

Na het miljardenproject van het Saudische Energy Recovery Systems (ERS) lijkt dit een tweede voltreffer voor de haven van Antwerpen. Terwijl er nog twijfels bestaan bij de concrete realisatie van het ERS-project zijn de contouren voor dat van Nippon Shokubai wél al heel duidelijk.

Roel De Vil, de plantmanager van Nippon Shokubai Europe en Hidetaka Yatagai, de president van Nippon Shokubai Europe hebben alvast voor vandaag een manifestatie opgezet waarop ook de Vlaamse minister van Tewerkstelling, Annemie Turtelboom uitgenodigd is en waarop het investeringsproject plechtig zal aangekondigd worden.

Nippon Shokubai is als concern opgezet in 1941 en is effectief gespecialiseerd in de productie van SAP en acrylzuur. Het Japanse concern is een koploper in technologische innovatie en stelt zo’n 4000 mensen tewerk. De vestiging in Zwijndrecht werd destijds opgezet in 1999 en stelt 95 mensen tewerk.

Nippon Shokubai opereert vanop de site van Ineos Oxide.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.