Nieuws Antwerpen Nippon Shokubai werft tientallen mensen aan

Nippon Shokubai werft tientallen mensen aan

Nippon Shokubai werft tientallen mensen aan

nippontjeHet Japanse chemieconcern Nippon Shokubai is zijn aanwervingscampagne begonnen voor “tientallen nieuwe medewerkers.” Nippon Shokubai investeert 350 miljoen euro in zijn fabriek in Zwijndrecht. Daartoe moet het personeelsbestand ook aanzienlijk uitgebreid worden. Het gaat om foremen, assistent foremen, procesoperators, en process engineers.

Nippon Shokubai startte in 1999 een eigen vestiging op in Antwerpen en ging er grondstoffen produceren die oa. verwerkt worden in luiers. De productie van die SAP’s was ook al vele jaren een van de hoofdactiviteiten van het concern in Japan.

Omdat plannen uitgewerkt werden om de productiecapaciteit van de fabriek op te trekken van 60.000 ton naar 160.000 op jaarbasis was ook de verhoogde aanvoer van grondstoffen noodzakelijk. Vandaar de beslissing om ook een installatie voor acrylzuur te bouwen in Zwijndrecht.

De investering loopt daardoor op tot liefst 350 miljoen euro.

Nippon Shokubai is als concern opgezet in 1941 en is effectief gespecialiseerd in de productie van SAP en acrylzuur. Het Japanse concern is een koploper in technologische innovatie en stelt zo’n 4000 mensen tewerk. De vestiging in

Nippon Shokubai opereert vanop de site van Ineos Oxide.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.