Nieuws Antwerpen Nobhill geeft Colmar Wezenberg opfrisbeurt

Nobhill geeft Colmar Wezenberg opfrisbeurt

Nobhill geeft Colmar Wezenberg opfrisbeurt

colmarHet restaurant Colmar aan de Wezenberg is een bekend Antwerps icoon. Het gebouw heeft met zijn gebogen ronde vorm iets vertrouwds voor de duizenden automobilisten die er dagelijks voorbij rijden. De Antwerpenaars kennen het als de spinnenkop. Het restaurant is nu voor pakweg twee maanden dicht. Het wordt gerenoveerd door interieurbouwer Nobhill uit Turnhout. Per 1 mei e.k. wordt de Colmar weer feestelijk geopend.

Colmar heeft als restaurantketen een vrij populaire formule. Iedereen ging er al eens een vol-au-vent met frietjes eten. En de dessertentafel afschuimen. De negen vestigingen waren evenwel stilaan aan renovatie toe. Vooral dan ook aan verjonging. Op die manier wil de restaurantketen ook een ander publiek aantrekken. De acht traditionele restaurants steken ondertussen al in een fris kleedje. Nu blijft enkel nog de Wezenberg te doen.

Opmerkelijk is dan wel dat alle renovaties uitgevoerd werden door Nobhill. “Wij houden er steevast een stevig tempo op na”, zegt manager Gunther Mattheeuusen. “Wij volgen een stricte planning waarbij wij de opdrachtgever garanderen dat de werken binnen de tien dagen af zijn. Colmar heeft ons in dit opzicht al de vorige restaurants laten renoveren. Kennelijk tot voldoening van de klant want we kregen nu ook de opdracht voor de Wezenberg nog toegeschoven.”

De Wezenberg is in zoverre toch wel anders dan de andere restaurants omdat het hele gebouw een geboden vorm heeft. De interieurarchitecten dienden dus in hun ontwerpen met gebogen vormen te werken. Bovendien dienden ze ook rekening te houden met het feit dat het gebouw eigendom is van de stad Antwerpen. Die wil in de loop van de renovatieperiode ook het dak en de buitenkant van het gebouw laten aanpakken.

Nobhill heeft met de werken aan de Colmar in zoverre een sterke prestatie neergezet dat de groep Dossche de firma uit Turnhout onderhand ook gevraagd heeft om een aantal vestigingen van de Crocodile, het embleem van de groep in Frankrijk op te frissen. “We hebben effectief al verscheidene Franse restaurants heropgefrist”, zegt Gunther Mattheeusen. “Er volgen er allicht nog meer.”

Nobhill fungeert als interieurontwikkelaar binnen het bouw- en renovatiebedrijf Huybreckx. Het bedrijf tekent voor een omzet van zowat 18 miljoen euro en stelt zo’n 25 menzen tewerk. Huybreckx is zélf enkele jaren geleden overgenomen door de Groep Engels, eveneens uit Turnhout. Binnen de Groep Engels tekent het bedrijf Carmeliet uit Sint Niklaas voor exclusieve renovatiewerken bij de “betere klanten.”

Onze reputatie als Nobhill? “Gewoon de opmerkelijke snelheid waarmee we onze planning uitvoeren en de coördinatie die de werken perfect op elkaar afstelt. Wij kunnen rekenen op onze ervaren stielmannen en op onze vaste onderaannemers die er effectief staan wanneer we ze nodig hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer