Nieuws Antwerpen Nokia Bell Labs heeft nu ook een Garage

Nokia Bell Labs heeft nu ook een Garage

Nokia Bell Labs heeft nu ook een Garage

nokia-bell-labs-future-x-daysEerder deze maand vond de eerste editie van de Nokia Bell Labs Future X Days plaats in Antwerpen. Bell Labs is de onderzoeksafdeling van Nokia en is wereldwijd actief, ook hier in Antwerpen. Tijdens dit eendaags evenement konden o.a. klanten en academische partners ervaren hoe het telecommunicatie netwerk van de toekomst vele industrieën maar ook onze samenleving zal veranderen.

Ingrid Van de Voorde, Executive Director van Nokia Bell Labs Belgium, verwelkomde de genodigden. In de voormiddag waren er getuigenissen van Barco, Janssen Pharmaceutical en Bristol is Open, model van een slimme stad in de UK, over hun noden voor dit toekomstige netwerk.
Marcus Weldon, CTO van Nokia en president van Bell Labs, presenteerde de visie van Nokia.

Na de middag konden de 200 bezoekers kennis maken met tien recente disruptieve uitvindingen van Bell Labs, onder meer omtrent “Internet of Things”, virtual reality, low latency en supersnel Internet over een kabelnetwerk.

Innovatie wordt vaak gesymboliseerd door het beeld van een paar vrienden die tot ’s nachts in een garage zwoegen om iets nieuws te creëren. Een aantal grote technologiebedrijven vonden op die manier hun ontstaan. Daarom werd die dag ook de nieuwe Nokia ‘Garage’ geopend.
De Nokia Garage is een ruimte binnen het gebouw waar creatievelingen naar hartenlust met nieuwe technologieën kunnen experimenteren en al doende nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen. Tegelijk kunnen medewerkers, over de grenzen van afdelingen heen, samen aan nieuwe innovatieve projecten werken waar niet alleen de exploratie maar zeker ook het maken centraal staat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.