Nieuws Antwerpen Nomad Concept met Design Vlaanderen naar Maison et Objet

Nomad Concept met Design Vlaanderen naar Maison et Objet

Nomad Concept met Design Vlaanderen naar Maison et Objet

La Folia van Nomad Concept

La Folia van Nomad Concept

Van 2 tot 6 september staat Parijs helemaal in het teken van design. Dan vindt Maison et Objet plaats, één van de grootste designbeurzen ter wereld. Op deze vakbeurs verzamelt de crème de la crème van de internationale designscène.

Design Vlaanderen is er paraat op “Now! Design à Vivre” in Hall 7, stand E192-F191 en stelt onder meer Nomad Concept voor met zijn nieuwste telg: La Folia. Dit outdoor zeilpaviljoen en terrasoverkapping kan volledig autonoom geplaatst worden, biedt bescherming tegen de zon en de regen en creëert vooral veel plaats om een lounge, terrastafel,… onder te plaatsen. Ook de andere designzeilen van de collectie kunnen er ontdekt worden.

Nomad Concept, gevestigd in Breendonk in de provincie Antwerpen, is het architectuur-en ingenieursbureau van Amandus VanQuaille, opgericht op 1 januari 2000. Het bureau is gespecialiseerd in architecturale zeilen en membraantechnologie. Met zijn ultralichte, translucente zeilen, geïnspireerd op Tibetaanse nomadententen, bouwde architect VanQuaille een stevig reputatie uit in binnen-en buitenland en won hij tal van internationale design awards. Qua projecten in textieloverspanning kan hij enkele mooie referenties op zijn palmares schrijven zowel in de provincie Antwerpen in o.a. het Rivierenhof te Deurne, het Zorghotel van de UZA in Wilrijk, Fort 4 in Mortsel en bij bedrijven zoals Microsoft en PWC. Ook voor tal van buitenlandse klanten in Monaco, Miami, Curaçao en Hong Kong realiseerde hij mooie textielarchitectuur op maat.

Nomad Concept onderscheidt zich door de keuze van hoogtechnologische materialen zoals genormeerd roestvrij staal, dat ook op zeilboten wordt gebruikt, en textielsoorten die bekend staan om hun extreme duurzaamheid en groot onderhoudsgemak waaronder PTFE, dat meer dan 30 jaar levensverwachting biedt. Daarnaast worden de zeilen steeds berekend en de juiste voorspanningen geanalyseerd zodat er veilige structuren worden gebouwd, bestand tegen alle belastingen en weersomstandigheden volgens alle geldende Eurocodes.

Nomad Concept werkt nauw samen met Solspiration dat instaat voor de exclusieve verdeling van de standaardcollectie, de Nomad Concept klassiekers.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.