Nieuws Antwerpen Noordvlees Van Gool Chinese markt op

Noordvlees Van Gool Chinese markt op

Noordvlees Van Gool Chinese markt op

varkensFeest vandaag bij Noordvlees Van Gool. De Chinese ambassadeur Qu Xing komt er op bezoek. Samen met de Belgische minister van Landbouw Willy Borsus gaat hij er het officiële exportcertificaat ondertekenen waarbij voor Noordvlees Van Gool de poorten naar China open gaan.

Noordvlees Van Gool is als slachthuis gespecialiseerd in de verwerking van duizenden varkens. Het bedrijf uit Kalmthout exporteert zijn vlees naar nagenoeg alle Europese landen. Het management kijkt ondertussen echter steeds verder en de Chinese markt lijkt daarbij een geweldige opportuniteit. Alleen kwam het er in de afgelopen maanden op aan de strenge hygiënische voorschriften en de kwaliteitsvereisten te halen die aan export naar China verbonden zijn. Dat is ondertussen gelukt waarbij de firma vandaag officieel zijn exportcertificaat krijgt.

China is alvast een heel interessante markt voor Noordvlees Van Gool. Het bedrijf exporteert vandaag 56.000 ton varkensvlees en zal in de nieuwe opportuniteiten ongetwijfeld een kans zien om zijn positie aan de top van de Europese uitvoerders van varkensvlees nog kunnen versterken.

Ook voor de plaatselijke landbouwsector en de varkenstelers creëert Noordvlees Van Gool daarmee nieuwe groeimogelijkheden.

Noordvlees Van Gool wordt vandaag als authentiek familiebedrijf aangestuurd door Dirk Nelen. Carlo Van Der Mast is directeur kwaliteit, veiligheid, milieu en IT. De onderneming stelt zo’n 130 mensen tewerk.

De Chinese ambassadeur is bij zijn bezoek vergezeld door Patrick Schifflers (voorzitter FEBEV), Thierry Smagghe (ceo Belgian Meat Products), Leo Delcroix (Commissaris-generaal Wereld Expo) en Herman Diricks (ceo FAVV).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.