Nieuws Antwerpen Norbert Dentressangle wordt Amerikaans

Norbert Dentressangle wordt Amerikaans

Norbert Dentressangle wordt Amerikaans

norbertDe overname van de Franse transportgroep Norbert Dentressangle door de Amerikaanse groep XPO Logistics lokt ook in Antwerpen reacties uit. ND Logistics Antwerp aan het  Romeynsweel heeft immers nog maar net de overgang verwerkt van de Nova Natie naar de Franse groep. De Antwerpse vestiging is vooral gespecialiseerd in het vervoer en de opslag van vis, groenten en fruit.

XPO Logistics viseert in de overname van Norbert Dentressangle vooral de synergiemogelijkheden die liggen in de samenwerking tussen Amerika en Europa. Het Franse concern uit Lyon heeft in al die jaren een indrukwekkend transportnetwerk uitgebouwd op het oude continent. De haven van Antwerpen fungeert in dit opzicht als een draaischijf voor de behandeling van voedingsproducten. Norbert Dentressangle Logistics Antwerp beschikt over pakweg 170.000 vierkante meter aan gekoelde opslagfaciliteiten. De diepvries- en koelmagazijnen verwerken elke week honderden tonnen aan voedingsproducten.

De efficiëncy van de Antwerpse havenvestiging is mee onderbouwd door een moderne expeditie- en douane-afhandeling. Een vloot aan koelwagens brengt de producten op aanvraag bij de bestemmelingen.

De Franse groep heeft ook nog vestigingen in Asse (hoofdzetel), Veurne, Bornem en Welkenraedt. De onderneming stelt zo’n 850 mensen tewerk en tekent voor een omzet van pakweg 120 miljoen euro.

Norbert Dentressangle tekende verleden jaar voor een omzet van 5,1 miljard euro. De groep stelt 42.000 mensen tewerk. De Amerikanen leggen pakweg 3 miljard dollar op tafel voor de overname.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.