Nieuws Antwerpen Nova Natie heeft zich geherpositioneerd

Nova Natie heeft zich geherpositioneerd

Nova Natie heeft zich geherpositioneerd

novaNova Natie heeft het niet makkelijk. Ook het boekjaar 2012/2013 werd afgesloten met verliescijfers. De bedrijfsopbrengsten bleven met 30 miljoen euro op hetzelfde niveau als het jaar ervoor maar de cijfers van de opeenvolgende verliesjaren “tasten de financiële toestand van de vennootschap aan,” merkt het auditrapport aan.

De laatst gepubliceerde cijfers zien er niet zo best uit doch het management heeft ondertussen wél al maatregelen genomen om de onderneming weer op het goede spoor te krijgen. Zo zijn een aantal activiteiten van de groep verkocht aan de Franse transportgroep Norbert Dentressangle. Het gaat dan om de divisie contractlogistiek en de site Kalishoek op de Linkeroever, inclusief de koel- en diepvrieslogistiek.

Door die afslanking is Nova Natie afgebouwd tot een pure havenbehandelaar die zijn activiteiten nu concentreert rond Nova Hessenatie Stevedoring. De nieuwe Nova Natie werd in dit opzicht geherpositioneerd als container freight station en spitst zich nu toe op de behandeling van hout en triplex, metaal en staal en een aantal shortsea operaties.

In afwachting dat die herschikking resultaten oplevert moet de Nova Natie volgens het laatste gepubliceerde boekjaar wél een nieuw verlies van 9 miljoen euro incasseren.

De Nova Natie wordt aangestuurd door de familie Geerardyn met voorzitter Rik Geerardyn.

“We hebben ons vooropgezet om kostenbesparingen en efficiëncyverbeteringen door te voeren”, zei Rik Geerardyn eerder. “Ook zouden we commerciële inspanningen doen om onze marktpositie te verbeteren.”

Nova Cargo Services en Nova Fresh Logistics die eveneens aangestuurd worden door de familie Geerardyn tekenden in hetzelfde boekjaar 2001/2003 (één maand) beiden voor 9 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.