Nieuws Antwerpen Novid bouwde videowall voor nieuwsstudio RTL

Novid bouwde videowall voor nieuwsstudio RTL

Novid bouwde videowall voor nieuwsstudio RTL

liliaantjeNovid heeft de nieuwsstudio van de franstalige televisiezender RTL uitgerust met een complete videowall. De videowall is een actief onderdeel van de nieuwe strategie van RTL om zijn marktpositie nog te versterken. Daartoe werd ook een nieuw logo gelanceerd, een nieuwe website en een nieuwe app voor smartphones.

“Na zeven jaar wilde RTL de look van het televisiejournaal actualiseren en daartoe gebruik maken van de meest moderne technologieĆ«n”, zegt Wouter Van Beirendonck van Novid. “Wij zijn op die uitdaging ingegaan om de grootste videowall van BelgiĆ« te bouwen met zo’n hoge resolutie.”

Novid uit Kontich is een leverancier van kwalitatieve audiovisuele omkaderingen voor allerlei evenementen. Het bedrijf van Wouter Van Beirendonck en Vicky Waldukat verhuurt daartoe LCD-schermen, indoor en outdoor LED -schermen, projectoren en diverse relevante accessoires. Organisatoren van uiteenlopende soorten evenementen kunnen die audiovisuele apparatuur dan creatief inschakelen om hun marketingdoelstellingen mee te realiseren.

De videowall die Novid voor RTL realiseerde bestaat uit diverse, naadloos naast elkaar gemonteerde LED-schermen in ultra HD-kwaliteit. De tweede technische uitdaging was de boogvorm van de videowall. De schermen zijn daarom zo gebouwd dat er een boog gerealiseerd werd van zowat 90 graden, een technisch huzarenstukje.

De nieuwe nieuwsdesk staat centraal in het nieuwe decor maar RTL wil ook sterk inzetten op de interactie met de videowall. Het scherm van 14 meter op twee toont daarom continu beelden en infografieken die desgewenst toegelicht kunnen worden door een journalist. Het geheel geeft zo een dynamische indruk.

Novid heeft in dit opzicht in de audiovisuele wereld een sterke reputatie opgebouwd. Het bedrijf stelt 10 mensen tewerk en tekent dit jaar voor een omzet van zowat 3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.