Nieuws Antwerpen Novosanis haalde vers kapitaal op

Novosanis haalde vers kapitaal op

Novosanis haalde vers kapitaal op

vanessaNovosanis heeft een nieuwe financieringsronde succesvol afgesloten. Het bijkomend kapitaal werd cash ingelegd door de huidige investeerder Taste Invest in combinatie met het Novosanis management team. Hiermee heeft het Vlaamse medical device bedrijf nu 1.64 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Novosanis is onlangs samen met Voxdale verhuisd van Antwerpen naar Wijnegem.

Novosanis is een Vlaams medical device bedrijf dat actief is op het vlak van infectieziekten en oncologie. Het bedrijf beoogt met haar medical devices detectie, behandeling en preventie van seksueel overdraagbare infecties en kanker. Novosanis werd opgericht in 2013.

“Het is duidelijk dat de rol en het belang van medical devices en diagnostica in de gezondheidszorg wereldwijd zal toenemen. De bijkomende financiering vanuit Taste Invest onderlijnt ons geloof in de groei van het bedrijf en de devices. Ook de bijkomende investering door het Novosanis management team onderstreept het vertrouwen in de globale uitbouw van het bedrijf” zegt Philip De Mulder, ceo van Taste Invest nv.

Koen Beyers, de cto van Novosanis:  “Novosanis heeft enorme voortgang geboekt en dit zowel op niveau van onderzoek en ontwikkeling als op niveau van productiecapaciteit en verkoop. Sinds de oprichting van Novosanis in 2013, is ons multidisciplinair team gegroeid tot 9 personen. De Ronde A financiering in combinatie met subsidies van het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) heeft het CE-IVD label en commerciële lancering van ons eerste device (Colli-PeeTM) mogelijk gemaakt. Het device heeft een succesvolle proof-of-concept studie doorlopen en wordt momenteel gebruikt in verschillende klinische studies op vlak van detectie van infectieziekten en kanker biomerkers in urine.”

“De eerste verkopen van het Colli-PeeTM device werden ondertussen gerealiseerd. De nieuwe financieringsronde is dan ook nodig om verdere ontwikkelingen en commercialisatie van het VAX-IDTM device platform, geschikt voor accurate injectie in de dermale laag van de huid, mogelijk te maken. We zijn volop proof-of-concept studies aan het opstarten in Europa en we verwachten het CE-label begin 2016 te verkrijgen,” zegt ceo Vanessa Vankerckhoven.

Novosanis heeft momenteel twee device (platformen) in portfolio: VAX-IDTM, geschikt voor accurate injecties van o.a. vaccines en biologicals in de dermale laag van de huid en Colli-PeeTM, geschikt voor gestandaardiseerde collectie van eerste fractie urine voor de detectie van seksueel overdraagbare infecties, waaronder humaan papilloma virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken en kanker biomerkers voor vroegtijdige opsporing van o.a. prostaatkanker.

Novosanis streeft naar het verbeteren van de levenskwaliteit en gezondheidszorg door gezondheid en zorg toegankelijk, aanvaardbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. Novosanis is actief op vlak van detectie, behandeling en preventie van infectieziekten, inclusief seksueel overdraagbare infecties evenals vroegtijdige opsporing van kankers door ontwikkeling van innovatieve, veilige en gebruiksvriendelijke medische toestellen.

Foto: Vanessa Vankerchkoven en Koen Beyers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.