Nieuws Antwerpen Novosanis haalt nieuwe financiële middelen op

Novosanis haalt nieuwe financiële middelen op

Novosanis haalt nieuwe financiële middelen op

Het bedrijf in medische toebehoren Novosanis uit Wijnegem heeft zijn kapitaalstructuur verhoogd. Het aandelenkapitaal werd opgetrokken, in een gezamenlijke actie van investeerder Taste Invest en van het huidige managementteam van Novosanis. Met deze verhoging wordt het totale aandelenpakker op 2 miljoen € gebracht.

‘Medische uitgaven stijgen over de hele wereld. De vraag naar medische apparatuur die het mogelijk maakt om sneller en nauwkeuriger diagnoses te stellen stijgt mee. Die apparatuur zorgt ervoor dat de medische uitgaven worden beperkt en het comfort van de patiënten wordt verhoogd”, zegt Philip De Mulder, de CEO van Taste Invest NV.

Koen Beyers, de CTO van Novosanis, voegt eraan toe: “Novosanis heeft als jonge start-up sinds zijn oprichting in 2013 aanzienlijke vooruitgang gemaakt. Het multidisciplinaire team omvat nu 11 mensen. In een vorige financieringsronde kwam er naast een basisfinanciering onder meer geld van VLAIO,  H2020 en INTERREG voor het Colli-Pee-toestel en VAX-ID. Dit leidde tot een aanmelding bij de FDA van het Colli-Pee-toestel en tot een met succes afgeronde klinische test voor VAX-ID waarbij gebruik werd gemaakt van het Hepatitis B-vaccin”.

“De verkoop van Colli-Pee zit in de lift” zegt Vanessa Vankerckhoven, de CEO van Novosanis. “De nieuwe financieringsronde, gecombineerd met bankleningen, zorgt voor een verdere expansie en verbetering van het Colli-Pee-toestel en van het VAX-ID-platform. VAX-ID zorgt voor een nauwkeurige toediening van medicijnen en opent nieuwe mogelijkheden voor organisaties in de gezondheidssector en voor farmaceutische bedrijven’ besluit Vankerckhoven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.