Nieuws Antwerpen Nucleus gaat Vlaamse overheidswebsites hosten

Nucleus gaat Vlaamse overheidswebsites hosten

Nucleus gaat Vlaamse overheidswebsites hosten

Webhoster Nucleus uit Antwerpen mag de volgende jaren overheidswebsites, gebaseerd op Drupal, hosten.

Kanooh websites” is het platform van de Vlaamse overheid om snel, eenvoudig en op gebruiksvriendelijke manier overheidswebsites op te zetten en te onderhouden. De kracht achter het platform is de sterk doorgedreven automatisering en standaardisering.

Het raamcontract voor het beheer werd gewonnen door een consortium van ESN en One Agency. Nucleus werd na een extra tendering proces door het consortium gevraagd om het hosting gedeelte van het hele project te verzorgen. Het bedrijf kreeg de hele omgeving in minder dan een maand operationeel en geoptimaliseerd.

Nucleus heeft in 10 jaar tijd haar plaats verworven bij de top van de Belgische hostingbedrijven. Het streeft naar stabiliteit in de balans én in de serverracks. Nucleus positioneert zich al jaren als ‘hosting solution builder’ eerder dan als gewoon hosting bedrijf en wil met haar expertise en kwaliteit van de dienstverlening het verschil maken. Bekende klanten zijn Cardoen, Nuon, Ikea, Truvo, ING, Toyota, Vandenborre, Mexx …Het beheert momenteel meer dan 1.500 servers in 4 datacenters.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.