Nieuws Antwerpen NxtPort hertekent raad van bestuur

NxtPort hertekent raad van bestuur

NxtPort hertekent raad van bestuur

ANTWERPEN – Na een kleine twee jaar vernieuwt het logistieke dataplatform NxtPort haar raad van bestuur. Die wijziging komt er, omdat nu ook internationaal de aandacht en erkenning voor NxtPort groeit.

Diverse cargospecifieke oplossingen voor breakbulk, containers en liquids, die de kracht van het onderliggende platform weten te valoriseren, zijn momenteel opgeleverd of in uitwerking. Met Geert De Wilde als nieuwe ceo haalde NxtPort recent (lees ook dit artikel op Made in Antwerpen) de nodige logistieke expertise binnen om het platform te laten groeien, het go-to-market plan verder vorm te geven en het business model te verankeren in de bredere supply chain. Daarom treden huidig voorzitter Karel Plasman en bestuursleden Wilfried Grommen en Michel de Coster nu terug uit de raad van bestuur.

Barbara Van Den Haute, Administrateur Generaal bij het Agentschap Informatie Vlaanderen, wordt de nieuwe voorzitter. “Nxtport heeft alles in zich om het kroonjuweel van de digitale logistiek te worden, en dit op basis van het principe dat data beter wordt door ze te delen. Het is mijn ambitie om het unieke dataplatform van NxtPort verder uit te bouwen tot een cruciale speler in de digitalisering van de logistieke sector”, stelt ze.

Extra brede expertise

Kristian Vanderwaeren, Directeur Generaal van de Belgische Douane, heeft zijn engagement voor NxtPort reeds meermaals uitgesproken. De Douane is een belangrijke stakeholder voor NxtPort in het aanleveren van relevante datasets, nu en in de toekomst.

Tine Vandenbreeden, coo SAP France, brengt heel wat expertise mee vanuit SAP, een gevestigde technologiespeler die zich de laatste 5 jaar volledig heeft heruitgevonden door cloud, AI, big data en IOT te omarmen in haar portfolio. Ze zal de technologieradar van NxtPort verder versterken.

Erwin Verstraelen, Chief Digital and Innovation Officer bij Port of Antwerp, is de trekker van de digitale transformatie in de haven en vanuit het directiecomité het aanspreekpunt voor NxtPort. Hij zal de synergie tussen NxtPort en de port community systemen (C-Point) verder versterken, zowel op data- als applicatievlak.

Daarnaast zetelen ook Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp, en Walter Van Mechelen, voorzitter Alfaport, in de raad van bestuur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.