Nieuws Antwerpen Oce Bio overgenomen door Omega Pharma

Oce Bio overgenomen door Omega Pharma

Oce Bio overgenomen door Omega Pharma

fytostarDe producent en verdeler van gezondheidsproducten, Oce Bio uit Wommelgem wordt overgenomen door het geneesmiddelenbedrijf Omega Pharma. De 35 personeelsleden blijven aan boord. “Oce Bio kan in de samenwerking met Omega Pharma een aantal synergievoordelen realiseren op het vlak van bv. aankoop, marketing en verkoop”, zegt Davy De Vlieger van Omega Pharma (Nazareth).

Oce Bio werd zo’n 15 jaar geleden opgezet door Johan Picard die het bedrijf uitbouwde tot een bekende leverancier aan vooral natuurwinkels en apotheken. Oce Bio produceerde in onderaanneming een aantal eigen producten (40%) maar was tevens distributeur voor een heel assortiment aan andere merken. Tot het productenpallet behoren oa. het voedingssupplement Fytostar, medische hulpmiddelen als Derma Forte, bio en natuurlijke voeding als Terrachips en cosmetica zoals Lavera en Terre D’Oc.

Oce Bio was in 2013 goed voor een globaal omzetcijfer van 12 miljoen euro. Het bedrijf heeft tevens een vestiging in Tilburg.

“De producten van Oce Bio zijn een mooie aanvulling op ons eigen assortiment”, zegt Davy De Vlieger. “Het gaat ons in dit opzicht vooral om de schaalvoordelen. Terwijl wij meer actief zijn in de apotheken en wij met onze green divisie nog eerder in beperkte mate de natuurwinkels bereiken heeft Oce Bio een sterkere toegang tot het kanaal van de natuurwinkels. Wij kunnen elkaar daarin dus versterken.”

Johan Picard, de stichter van het bedrijf blijft actief als consultant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.