Nieuws Antwerpen Offrea brengt bedrijven online leads aan

Offrea brengt bedrijven online leads aan

Offrea brengt bedrijven online leads aan

offreaAls ondernemer heb je vandaag vaak niet eens de tijd om de offertes in je sector door te nemen. De jongens van Offrea hebben die markt onderkend en zich met hun website vooral geëngageerd in de bouwsector en de restauratiewereld.

De portaalsite van Offrea heeft inmiddels mooie bezoekcijfers opgebouwd “Wij halen nu zo’n 60.000 bezoekers op maandbasis”, zegt Pieter Van Tendeloo, een van de drie vennoten. Offrea werd zo’n vijf jaar geleden opgestart als bvba doch als concept ging het bedrijf zowat een jaar geleden op full speed. Raf Verhaegen en Tom Lieckens sturen onderhand met Pieter van Tendeloo ook dit jaar aan op sterke groeicijfers. “Wij werkten verleden jaar een omzet bijeen van zowat 600.000 euro. Dat was opnieuw een flink pak meer dan de 400.000 euro van 2011. Wij werken hier nu in Zandhoven met 11 mensen.”

Het uitgangspunt van een lead generator als Offrea is dat de klanten een beroep kunnen doen op de ruime database van het bedrijf van waaruit alle mogelijke offertes in hun sector kunnen gehaald worden. De klanten tekenen doorgaans voor één jaar en hebben nadien de mogelijkheid om door te gaan op maandbasis. Offrea probeert zijn aanbod en zijn werking uiteraard permanent te vernieuwen. “Wie enkele maanden niet beweegt in onze sector, is morgen dood. Het komt erop aan permanent inventief te blijven en de mogelijkheden naar de klanten toe te optimaliseren.”

Offrea ontwerpt in de rand van het verhaal overigens ook nog websites en probeert die naderhand hoge noteringen bij Google te garanderen met kwalitatief interessante bezoekers en meetbare resultaten.

Maar waarom zou ik als ondernemer een beroep doen op een lead generator als Offrea? Ik kan toch wel mijn eigen offertes vinden op de geëigende plaatsen? “Iedereen zijn job. Ik neem aan dat je als bouwondernemer effectief wel goed bent in je job en dat je onderneming uitstekend loopt. Wél, wij zijn als online platform goed in het updaten van alle mogelijke offertes en kunnen je daar als ondernemer ongetwijfeld dienstbaar bij zijn. Indien die twee mekaar vinden hebben we een win/win situatie.”

De crisis zal uiteraard wel in het voordeel spelen van bedrijven als Offrea? “Ik kan me dat voor een stuk voorstellen. We kunnen nu eenmaal alle mogelijke offertes bovenhalen die op de markt lopen. Aan de andere kant duidt ons debiteurenbeheer erop dat de klanten soms moeilijk betalen en hun facturen laten liggen. Dat is dan de andere kant van de medaille.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer