Nieuws Oleon tikt fabriek in Texas op de kop

Oleon tikt fabriek in Texas op de kop

CEO Moussa Naciri. Foto Oleon

Oleon tikt fabriek in Texas op de kop

ERTVELDE, OELEGEM – Chemiebedrijf Oleon heeft een blendingfabriek verworven in Conroe, een stadje in de Amerikaanse staat Texas. Het bedrijf gaat initieel 50 miljoen dollar (47,8 miljoen euro) in de site investeren.

Texas, en meer bepaald het gebied rond Houston, is een wereldwijde hub voor de chemische industrie. Dat zegt althans managing director Jeroen Dirckx. “Conroe biedt een bedrijfsvriendelijke omgeving met veel geschoold talent.”

“We geloven sterk in de ontwikkeling van de Noord-Amerikaanse markt, niet alleen vanwege haar omvang, maar ook vanwege de beschikbaarheid van belangrijke grondstoffen”, aldus Dirckx.

Verestering

De fabriek zal in de eerste helft van 2023 van start gaan met opslag- en blendingdiensten. Er wordt een belangrijke investering gedaan om vanaf 2024 verestering, voor meer gespecialiseerde productie, mogelijk te maken.

 

Oleon investeert bijna 50 miljoen euro in de overgenomen site in Texas. Foto Oleon

Oleon investeert volop in de VS. In mei zette CEO Moussa Naciri de eerste spadesteek voor een nieuwe fabriek in het havenstadje Baytown, ook in Texas. “Een sleutelproject voor Oleon”, zei Naciri toen.

LEES OOK. Oleon krijgt voet aan de grond in de VS: “Een sleutelproject”

Oleon maakt deel uit van de agroreus Avril en heeft een hoofdzetel in Ertvelde (Evergem). Het bedrijf verwerkt plantaardige oliën en dierlijke vetten voor de productie van smeermiddelen, zeep, cosmetica en voeding.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.