Nieuws Antwerpen Olivier van Noort bij Euroports Group

Olivier van Noort bij Euroports Group

Olivier van Noort bij Euroports Group

olivier-van-noortOlivier van Noort is bij de Euroports Group benoemd tot Group Operations Support Director. Hij moet in zijn onderscheiden bevoegdheden oa. meer synergie binnen de groep ontwikkelen en de veiligheidsresultaten verbeteren.

De Euroports Group is een van de grootste goederenbehandelaars van Europa. De Luxemburgse groep draait voor 50% op Euroports Belgium. De onderneming behandelt zo’n 52 miljoen ton aan vracht met een sterke focus op algemene cargo en dry bulk. De groep runt in België 11 terminals. In de haven van Antwerpen beschikt Euroports over 4 terminals, in Gent over 2. “Ons dienstenaanbod reikt echter veel verder dan enkel maar de loutere goederenbehandeling,” zegt Jo Van der herten van het bedrijf. “Wij bieden onze klanten een brede waaier aan diensten aan zoals expeditie, dedouanering, vervoer per truck, enz. Het gaat ons finaal om de hele supply chain waarmee we de goederen bij de klant kunnen brengen.”

De Nederlander Olivier van Noort heeft er van zijn kant al een hele carrière op zitten in de scheepvaartwereld. Hij oefende al verscheidene managementsfuncties uit bij oa. Peterson Logistics, BHP Billiton en Impala (Trafigura). Bij Euroports zal hij zich specifiek bezig houden met IT, QHSE (kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu), met process excellence en asset optimisation. Charles Menkhorst, de CEO van de Euroports Group is ervan overtuigd dat “de ervaring van Olivier van Noort van groot belang zal zijn voor de toekomstige ontwikkelingen bij de groep.” Van Noort wordt ook lid van het executive committee van de groep.

Benelux/Frankrijk

Bart Dewolf is van zijn kant benoemd tot Operations Support Director bij Euroports Benelux en Frankrijk. Hij volgt Filip Persyn op die de onderneming verliet. Bart Dewolf gaat deel uit maken van het executive committee. Hij was eerder aan het werk bij APM Terminals, Pfizer en Volvo Cars Gent. Hij werd verwelkomd door Paul Jacob Bins die ervan overtuigd is dat “Bart Dewolf de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf mee zal helpen realiseren.”

Euroports is eigendom van drie internationale institutionele investeringsgroepen. De groep stelt 2360 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 555 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.