Nieuws Antwerpen OM Partners sluit deal met Shaw Industries van Warren Buffett

OM Partners sluit deal met Shaw Industries van Warren Buffett

OM Partners sluit deal met Shaw Industries van Warren Buffett

om partnersOM Partners heeft een bijkomend langetermijncontract afgesloten met het Amerikaanse Shaw Industries. Het bedrijf uit Wommelgem is gespecialiseerd in supply chain planning software. OM Partners gaat nu ook de planning en de voorraadbeheersing van de divisie harde vloerbedekking optimaliseren.

Shaw Industries is met een omzet van 4,5 miljard dollar een van de grootste tapijtenproducenten en vloerbedekkingsspecialisten van de wereld. Het bedrijf is een participatiemaatschappij van Berkshire Hathaway, het fonds van de bekende investeerder Warren E. Buffett. De onderneming uit Dalton (Georgia) is helemaal verticaal geïntegreerd in de markt van de vloerbekleding en doet zowel in tapijten, laminaat, vloertegels als hout

Shaw Industries is het er sterk om te doen de rentabiliteit van zijn activiteiten permanent te verhogen. In dit opzicht komt het erop aan de vlotte werking van de supply chain te garanderen. Het gaat dan zowel om aanvoer van grondstoffen, de productie, het transport, de stocks, de distributie enz. De Amerikanen hadden eerder al een beroep gedaan op OM Partners om voor één van de divisies van de groep een geïntegreerde planning uit te werken via het systeem OMP+. Shaw Industries wil nu nog een stap verder gaan en het systeem uitbreiden naar de forecasting. Die software zou op termijn tevens uitgerold kunnen worden naar alle divisies van het concern. De inbreng van de Antwerpse software is in die mate belangrijk omdat de Amerikaanse multi met zijn 23.000 werknemers een heel internationaal netwerk beheert tot in China en Australië.

Philip Vervloesem van OM Partners USA is best trots op de samenwerking met Shaw Industries. Hij stuurt de Amerikaanse vestiging van het bedrijf aan vanuit Atlanta. Na het hoofdkwartier in Wommelgem is Atlanta het tweede grootste kantoor van de groep.

Sinds de opstart in 1985 heeft OM Partners een razendsnelle groei gerealiseerd. Het bedrijf tekent voor zijn klanten een globale supply chain software uit vanaf de eerste ontwerpen bij een project tot de uiteindelijke implementatie ervan. Binnen het concept van de supply chain hebben ondernemingen er alle belang bij dat er een perfecte aansluiting kan gecreëerd worden tussen de brede strategische operaties, de aanvoer van grondstoffen, de productie en de belevering van de klanten. De zogenaamde supply chain dient in functie van het rendement optimaal te lopen. OM Partners heeft in dit opzicht een heel eigen software uitgetekend waarmee het bedrijf een brede internationale klantenbasis opgebouwd heeft. De inbreng van de buitenlandse vestigingen in oa. de Verenigde Staten, Brazilië, China e.a. is daar niet vreemd aan. OM staat voor Operations Management. Het bedrijf werkte eerder al voor grote groepen zoals Umicore, ArcelorMittal,

OM Partners tekende in 2013 voor een omzet van 27 miljoen euro. Het bedrijf stelt 250 mensen tewerk. Daaronder ook 50 in het buitenland. Zo in de Verenigde Staten, China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en sinds kort ook in Dubai. Het kantoor voor het Midden-Oosten komt in de Concord Tower, een van de meest prestigieuze torens van de stad.

In Dubai viseert OM Partners volgens Luc Schepens vooral de petrochemische industrie en de metaalnijverheid. “Wij kunnen die ondernemingen een totaalpakket aanbieden” zegt hij.

OM Partners is destijds in 1985 opgezet door de huidige partners Anita Van Looveren (managing director), Bart De Decker, Jan Geuens, Georges Schepens (voorzitter), Luc Van Hamme en Luc Schepens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.