OMcollective bouwt bedrijvencentrum aan Stationsplein in Sint-Niklaas

OMcollective, een digitaal marketingagentschap uit Sint-Niklaas, kocht heel wat naburige leegstaande gebouwen op die zich bevinden aan het Stationsplein. Naast extra kantoren voor OMcollective, zal zo’n 1.500 m² van de beschikbare ruimte worden omgetoverd tot een heleboel nieuwe werkplekken en coworking spaces.

Na jarenlang onderzoek bij zo’n 400 werknemers, 40 bedrijven en tal van specialisten blijkt dat licht, lucht, rust en heldere kleuren de vier belangrijkste parameters zijn voor een aangename werkomgeving. Aangezien Michel De Baer, ceo van OMcollective hier veel belang aan hecht, verhuisde zijn bedrijf in 2015 naar een gloednieuw pand op het Stationsplein. Het kantoor bevindt zich pal in het centrum van Sint-Niklaas en ligt tegenover het station.

Ondertussen kochten Michel De Baer en zijn broer Philippe De Baer de omliggende leegstaande panden op. Dit met het idee om de groeispurt in medewerkers op te vangen, maar ook om maar liefst 1.500 m² casco ruimte deels in te richten als een eigentijds bedrijvencentrum. Er is ruimte voor 84 werkplekken en coworking spaces. Het gloednieuwe bedrijvencentrum mikt op kleinschalige bedrijven, freelancers, expats en satellietkantoren. De opening wordt voorzien in september 2022.

OMcollective werd in 2009 opgericht en groeide in 12 jaar uit tot het grootste onafhankelijke agentschap met zo’n 50 medewerkers. Tot hun klantenportefeuille behoren heeft wat grote namen uit verschillende sectoren zoals automotive, retail, bank & financiën, e-commerce en services.