Nieuws Antwerpen Omnicap gaat familiebedrijven adviseren

Omnicap gaat familiebedrijven adviseren

Omnicap gaat familiebedrijven adviseren

opvolgingIn de komende jaren zullen veel familiebedrijven met de opvolgingsproblematiek geconfronteerd worden. Het gaat om de babyboom generatie die ermee stopt. Jan Bleyen en Stefan Hertogs gaan daarop in en hebben met zijn tweeën in Antwerpen een eigen advieskantoor opgezet. Ze willen de bedrijven begeleiden bij de overdracht naar kandidaat-overnemers.

Hertogs en Bleyen hebben vele jaren bij het gereputeerde kantoor Deminor gewerkt. Ze zijn er vandaag beiden 38 geworden en willen iets anders opzetten. Ze hebben de opvolgingsproblematiek onderkend en willen hun kennis nu vooral in Vlaanderen uitrollen.

“We beseffen best dat de markt vandaag effectief niet makkelijk is”, zegt Stefan Hertogs. “Er is nogal wat concurrentie, dat is zeker en de conjunctuur zit ook al niet mee. Maar we gaan ervan uit dat er voldoende ruimte is voor een nieuweling. We gaan dan ook met Omnicap de uitdaging aan om als onafhankelijk financieel en juridisch advieskantoor oplossingen uit te werken voor alle problemen op het vlak van kapitaalstructuur en aandeelhouderschap binnen KMO’s en familiebedrijven.”

Omnicap stelt van zichzelf dat “het een uitgebreide expertise in huis heeft op het vlak van corporate finance en exit strategieën.” “In de komende tien jaar gaan veel familiale ondernemers voor de keuze gesteld worden om alleen verder door te gaan of hun onderneming over te laten aan de kinderen, het management of aan derde partijen. Dat is zeker geen makkelijke uitdaging. We zijn er daarom van overtuigd dat we als Omnicap een kans maken.”

Beide partners hebben zich ondertussen aan het werk gezet. Bij hun vertrouwde contacten hebben ze alvast hun eerste dossiers gevonden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer