Nieuws Antwerpen Omnicap opent venster op de wereld

Omnicap opent venster op de wereld

Omnicap opent venster op de wereld

omnicapjeHet advieskantoor Omnicap is toegetreden tot het internationaal netwerk M&A Worldwide. Daarmee opent het Antwerpse bedrijf een venster op de wereld.

Omnicap is als onafhankelijk adviesbedrijf gespecialiseerd in adviesverlening aan familiebedrijven en corporate finance. Het bedrijf heeft na zijn snelle opstart een opmerkelijke eigen positie ingenomen op de Belgische markt en heeft zijn klantenportefeuille in de afgelopen maanden stevig kunnen uitbouwen. Omnicap wordt aangestuurd door Jan Bleyen en Stefan Hertogs.

Met de toetreding tot M&A Worldwide wordt kennelijk een nieuwe fase ingezet. M&A Worldwide is een netwerk van liefst 42 onafhankelijke M&A kantoren in 37 verschillende landen en realiseerde vorig jaar 149 M&A transacties met een totale transactiewaarde van 1,5 miljard euro. De focus ligt daarbij op de grensoverschrijdende M&A markt.

“Belangrijk in die ontwikkeling is dat wij voortaan als Omnicap in verschillende landen via een lokale partner tegenpartijen kunnen zoeken voor onze Belgische klanten die hun bedrijf willen verkopen of voor Belgische bedrijven die acquisities willen doen in het buitenland”, stelt Stefan Hertogs. “Wanneer een Vlaamse firma bijvoorbeeld een overname wenst te doen in Spanje, dan kunnen wij onze Spaanse partner binnen M&A Worldwide engageren om actief de markt te screenen op potentiële overnametargets. Omgekeerd kunnen de buitenlandse M&A kantoren uit het netwerk ook een beroep doen op Omnicap. Ik ben er alvast van overtuigd dat die internationale samenwerking ons meer business zal genereren.”

Via M&A Worldwide kunnen op die manier potentiële overnamekandidaten geïdentificeerd en gecontacteerd worden. Het netwerk garandeert de klanten van Omnicap een directe toegang tot een groot aantal decision makers van internationale bedrijven en investeerders. Meer dan 350 professionals houden in hun persoonlijke aanpak overigens rekening met de lokale cultuur en de plaatselijke gebruiken. De kennis van de lokale fiscaliteit en de wetgeving bij een eventuele realisatie van een transactie kan de vooropgezette deal sterk vergemakkelijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.