Nieuws Antwerpen Omnicap opereert voortaan vanuit Zwijndrecht

Omnicap opereert voortaan vanuit Zwijndrecht

Omnicap opereert voortaan vanuit Zwijndrecht

omnicapOmnicap is verhuisd van Antwerpen naar Zwijndrecht. Het adviesbedrijf heeft er zijn intrek genomen in de gebouwen van Egemin. Omnicap onderkent vandaag flink wat groeipotentieel en wil daarom over een betere infrastructuur beschikken. De partners Jan Bleyen en Stefan Hertogs nemen in dit opzicht in Zwijndrecht een nieuwe start.

Als onafhankelijk advieskantoor heeft Omnicap zich vooral toegespitst op corporate finance en de opvolgingsproblematiek binnen KMO’s. Het gaat dan om de verkoop van bedrijven, MBO’s, Kapitaalstructuren partiĆ«le verkopen, de aandeelhoudersproblematiek, bedrijfswaarderingen enz. De adviseurs stellen zich in dit opzicht op als vertrouwenspartners voor de ondernemer, het bedrijf en haar aandeelhouders.

In de komende jaren zullen veel familiebedrijven met de opvolgingsproblematiek geconfronteerd worden. Het gaat om de babyboom generatie die ermee stopt. Jan Bleyen en Stefan Hertogs gaan daarop in en hebben hun eigen advieskantoor opgezet. Ze willen de bedrijven begeleiden bij de overdracht naar kandidaat-overnemers.

Hertogs en Bleyen hebben vele jaren bij het gereputeerde kantoor Deminor gewerkt. Ze zijn er vandaag beiden 39 geworden en willen iets anders opzetten. Ze hebben de opvolgingsproblematiek onderkend en willen hun kennis nu vooral in Vlaanderen uitrollen.

“We beseffen best dat de markt vandaag effectief niet makkelijk is”, zegt Stefan Hertogs. “Er is nogal wat concurrentie, dat is zeker en de conjunctuur zit ook al niet mee. Maar we gaan ervan uit dat er voldoende ruimte is voor een nieuweling.”

“In de komende tien jaar gaan veel familiale ondernemers voor de keuze gesteld worden om alleen verder door te gaan of hun onderneming over te laten aan de kinderen, het management of aan derde partijen. Dat is zeker geen makkelijke uitdaging. We zijn er daarom van overtuigd dat we als Omnicap een kans maken.”

De verhuis naar Zwijndrecht biedt de jonge starters vooral veel opportuniteiten op het vlak van infrastructuur. Egemin biedt jonge ondernemers de kans om binnen een nieuwbouw gebruik te maken van de eigen kantoren, vergaderzalen en de receptie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.