Nieuws Antwerpen Omzet Agfa-Gevaert stijgt voor het eerst sinds 2015

Omzet Agfa-Gevaert stijgt voor het eerst sinds 2015

Omzet Agfa-Gevaert stijgt voor het eerst sinds 2015

MORTSEL – Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is er voor het eerst sinds 2015 in geslaagd zijn omzet te verhogen. In het tweede kwartaal van 2019 realiseerde het bedrijf met hoofdzetel in Mortsel een verkoop van 576 miljoen euro. Dat is 3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Alle belangrijke groeimotoren van het bedrijf, waaronder het inktjetgamma, de radiografie-activiteiten en de IT-diensten voor de gezondheidszorg, droegen volgens Agfa bij aan de sterke verkoopprestatie. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten steeg met 15,4 procent tot 31 miljoen euro. De nettowinst verdrievoudigde tot 15 miljoen.

“We zijn tevreden met de vandaag gepubliceerde resultaten. Op basis van onze recente strategische stappen en het succes van alle belangrijke groeimotoren konden we voor het eerst sinds 2015 weer aanknopen met omzetgroei,” zei Christian Reinaudo, President en ceo van de Agfa-Gevaert Groep.

Verder meldt Agfa-Gevaert dat het proces voor de verkoop van een deel van Agfa HealthCare in de loop van de herfst van start gaat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.