Nieuws Antwerpen Ondanks alles toch meer faillissementen in Antwerpen

Ondanks alles toch meer faillissementen in Antwerpen

Ondanks alles toch meer faillissementen in Antwerpen

faillietHet aantal faillissementen is duidelijk aan het dalen. De nationale cijfers geven een vermindering aan van liefst 15%. Opmerkelijk evenwel: Antwerpen gaat in de tegengestelde richting. In de provincie Antwerpen is het aantal faillissementen met 14 gestegen tot 167 dossiers. In het arrondissement Antwerpen werden zelfs 16% meer falingen genoteerd.

Er waren de laatste maanden vrij optimistische tendenzen waar te nemen in de economie. Het handelsinformatiekantoor Graydon merkt al geruime tijd positieve ontwikkelingen aan. Die lijn werd ook in de eerste maand van het jaar verder doorgetrokken. Op de handelsrechtbanken werden immers “slechts” 775 faillissementen uitgesproken. Dit is 15% minder dan in januari van 2015.

Opmerkelijk dan toch wel dat die daling zich vooral doorzet in Wallonië en Brussel. Vlaanderen kan die lijn absoluut niet volgen. Vooral dan Vlaams Brabant niet waar het aantal dossiers zelfs… verdubbelde. Vlaanderen noteert dan ook 5% meer faillisementen of 457 dossiers.

De provincie Antwerpen telde in januari 167 falingen, pakweg 7% meer dan in diezelfde periode van 2015. Het arrondissement Antwerpen eindigde op een totaal van 119 dossiers, 16% meer.

Ook bepaald negatief: het arrondissement Sint Niklaas waar 21 dossiers afgehamerd werden, liefst 133% meer dan in januari van 2015.

Vlaanderen verloor tijdens de eerste weken van het nieuwe jaar 1449 jobs, 19% minder dan in januari van 2015. In de provincie Antwerpen werden 187 man naar de rijksdienst voor arbeidsvoorziening gestuurd. Toch een beter cijfer dan verleden jaar toen 253 jobs verloren gingen.

Alles bijeen ging het vooral om sociaal relatief kleinere dossiers. In Antwerpen was de grootste faling die van Emmery, Maple and Fox Inustrial Systems in Hoboken waar 12 jobs verloren gingen.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.