Nieuws Antwerpen Ondernemers, laat het niet aan jullie hart komen!

Ondernemers, laat het niet aan jullie hart komen!

Ondernemers, laat het niet aan jullie hart komen!

week-van-het-hartCardiovasculaire ziekten blijven de voornaamste doodsoorzaak in ons land. In België overlijden er jaarlijks ongeveer 31 000 mensen aan hart- en vaataandoeningen. Toch hoeven deze cijfers niet zo dramatisch te zijn. Cardiovasculaire aandoeningen kun je voorkomen of uitstellen als je eenvoudige veranderingen in je levensstijl aanbrengt zoals stoppen met roken, gezonde en gevarieerde voeding, dagelijkse lichaamsbeweging… Deze maatregelen gaan soms gepaard met het dagelijks innemen van één of meerdere geneesmiddelen die op verschillende risicofactoren inwerken.

Het volgen van een behandeling en het aanpassen van de dagelijkse levensstijl vraagt regelmaat, motivatie en bewustwording gedurende het hele jaar door. En toch nemen de Belgen het niet zo nauw met hun gezondheid: 45% lijdt aan overgewicht, 35% heeft onvoldoende lichaamsbeweging, 25% rookt dagelijks, 45% heeft een te hoge cholesterol (slechts 1 op 4 is zich hiervan bewust), 11% heeft een te hoge bloeddruk en 6% lijdt aan diabetes type II (slechts 2 op 5 werden gediagnosticeerd).
Ondernemers kunnen door een ongezonde levensstijl tot die risicodoelgroep behoren.

Daarom herinnert de Belgische Cardiologische Liga ons dit jaar aan de basisadviezen om ons hart te beschermen en benadrukt zij het belang van de dagelijkse opvolging het hele jaar door.
Gedurende de Week van het Hart, die loopt van 26 september tot 2 oktober, vinden diverse informatieve en sensibiliseringsactiviteiten plaats. Deze activiteiten worden over het hele land georganiseerd, in het bijzonder in de cardiale revalidatiecentra.

Voor de regio Antwerpen is dat:  UZA Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2560 Edegem.
Programma: een infostand in de inkomhal van het UZA op maandag 26/9, dinsdag 27/9 en woensdag 28/9, telkens van 13u30 tot 16u30. Contact: Prof. Dr. Bharati Shivalkar – 03/821 33 06 – bharati.shivalkar@uza.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.