Nieuws Antwerpen Ondernemers lanceren BNI-Chapter De Schelde zonder fysieke ontmoeting

Ondernemers lanceren BNI-Chapter De Schelde zonder fysieke ontmoeting

Ondernemers lanceren BNI-Chapter De Schelde zonder fysieke ontmoeting

ANTWERPEN – 28 ondernemers lanceerden samen het elfde BNI-chapter in regio Antwerpen onder de naam BNI De Schelde. Dit ondanks het feit dat het overgrote deel van de netwerkgroep elkaar nog nooit in levende lijve heeft ontmoet door de gezondheidscrisis.

BNI, ofwel Business Network International, is een wereldwijde netwerkorganisatie met ongeveer 200 groepen in Vlaanderen & Nederland. Het basisidee is om enthousiaste ondernemers samen te brengen, vervolgens wekelijks te vergaderen en zo elkaars onderneming en netwerk te versterken. “Iets wat vandaag meer dan ooit nodig is”, zegt Glenn Cornelis, één van de bezielers van het chapter.

Als gevolg van het COVID-19 virus was het echter uitgesloten om elke week fysiek te vergaderen. “Aangezien we net aan de opbouw van onze groep begonnen voor het COVID-19 virus toesloeg, zijn we als eerste BNI-chapter ooit volledig digitaal opgestart. Slechts een klein deel van de groep had elkaar één keer fysiek ontmoet in het prille begin. Daarna werden de wekelijkse meetings telkens digitaal gehouden en sloten nieuwe ondernemers zich zo ook aan”, vertelt Glenn.

“Eerst was dat nog met de nodige kinderziektes, maar nu iedereen er aan gewend is verloopt het zelfs zeer vlot. Al kan het uiteraard het menselijke contact niet vervangen, het gaf ons toch een mogelijkheid om reeds een hechte groep te worden en elkaar te helpen”, vult Marc Verbraecken, de voorzitter van de groep, aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.