Nieuws Antwerpen Ondernemers langs A12 stappen naar de rechter

Ondernemers langs A12 stappen naar de rechter

Ondernemers langs A12 stappen naar de rechter

WILRIJK/AARTSELAAR – Een 40-tal ondernemers, gevestigd langsheen de A12, hebben opdracht gegeven aan advocaat Roel Coveliers van Darwin Law om een dagvaarding te versturen naar de Vlaamse Overheid. Ze klagen de verkeerslichtenregeling aan, die zorgt voor een enorme verkeerschaos op de A12, de N177 en in de omliggende gemeenten langsheen de A12. 

De verkeerssituatie op en rond de A12 in Aartselaar en Wilrijk is haast een dagelijkse vermelding in de verkeersoverzichten waard. Zes maanden geleden werd er een nieuwe verkeerslichtenregeling ingevoerd. Handel en Industrie Wilrijk-Aartselaar, de grootste bedrijvenvereniging langsheen de A12 met 160 leden, kreeg in die tijd enorm veel klachten van leden en omwonenden met de vraag om deze situatie aan te kaarten bij de overheden.

Economische schade

De ondernemers kunnen niet langer geduld opbrengen en vinden dat het nu tijd is om de zaak aan de rechter voor te leggen.

Luc Groven van Handel en Industrie Wilrijk-Aartselaar: “De nieuwe regeling brengt de ondernemers een enorme schade toe. Klanten blijven weg, leveranciers en transporteurs leveren alleen nog mits forse meerprijzen tot soms 30%, vacatures geraken niet ingevuld omdat potentiële medewerkers soms al voor het eerste gesprek afhaken omdat ze vast zijn geraakt in de files.”

De afgelopen maanden zijn er reeds enkele aanpassingen gebeurd door Agentschap Wegen en Verkeer, maar de verkeersellende houdt volgens de ondernemers aan. “De verkeersveiligheid is er bovendien niet op verbeterd. Door het vaak stilstaand verkeer op de A12 en omliggende straten is ook de impact op de levenskwaliteit en gezondheid van de omwonenden nefast.”

In haar dagvaarding vragen de ondernemers als voorlopige maatregel om de oude verkeerslichtenregeling terug in voege te stellen en de studie voor een vlotte doorstroming van het verkeer en verkeersveiligheid langsheen de ganse A12 opnieuw te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.