Nieuws Antwerpen Ondernemers liggen wakker van werken Oosterweel

Ondernemers liggen wakker van werken Oosterweel

Infomoment Werken Oosterweel Linkeroever BAM -Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Ondernemers liggen wakker van werken Oosterweel

ANTWERPEN – Op een doordeweekse namiddag verzamelden zo’n 300 bedrijfsleiders uit de Antwerps-Wase regio op twee informatiesessies over de meest actuele stand van de werken aan de Oosterweelverbinding. “De massale opkomst geeft aan hoe bekommerd het bedrijfsleven is over de impact op de dagelijkse bedrijfsvoering”, zegt Jo De Backer, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Jo De Backer © Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

De werken voor de Oosterweelverbinding zijn nu effectief gestart. Tijdens de twee sessies gaf bouwheer BAM concrete toelichting bij het volledige Oosterweelproject en de meest actuele informatie over de reeds gestarte werken op Linkeroever. De nieuwe verbindingsweg van Waaslandhaven Oost (E34) met een nieuw Park&Ride-gebouw ter hoogte van de Blancefloerlaan (op de grens tussen Antwerpen Linkeroever en Zwijndrecht) tot de aansluiting op de E17 ter hoogte van Zwijndrecht kwam ter sprake. Ook de vernieuwing en uitbreiding van het op- en afrittencomplex ter hoogte van Waaslandhaven-Oost werd geduid.

Voor de aanwezige bedrijven was het al snel duidelijk dat de diverse werven vanaf de zomer 2020 samenlopen en er effectieve hinder zal zijn. “Daarom willen we ervoor zorgen dat de bedrijven het komende jaar nog zoveel mogelijk voorbereidende maatregelen kunnen nemen en implementeren om werknemers, leveranciers en goederen met het minste tijdverlet op de juiste plaats te krijgen”, zegt Steven Roeland, bereikbaarheidmanager bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

In samenwerking met BAM zal Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland meer van dit soort informatiesessies organiseren. “Verder zullen we als Kamer ook overleg plegen en de noden van de bedrijven aankaarten en indien nodig om bijsturing vragen. De afgelopen jaren werkten wij al heel erg nauw samen met de bedrijven om hen te helpen vervoersalternatieven te detecteren, te helpen uitrollen en gebruiken. Dat gaan we onverminderd verderzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.