Nieuws Antwerpen Ondernemers pleiten opnieuw voor noodbruggen op A12

Ondernemers pleiten opnieuw voor noodbruggen op A12

Ondernemers pleiten opnieuw voor noodbruggen op A12

AARTSELAAR/WILRIJK – De verkeersellende op de A12 blijft aanhouden met dagelijkse vermeldingen, zelfs in het weekend, van files tussen Aartselaar en Wilrijk. Dat stelt vereniging Handel & Industrie Wilrijk – Aartselaar (HIW). Zij pleiten opnieuw voor noodbruggen.

“Van een vlotte doorstroming is geen sprake meer sinds de invoering in maart van de nieuwe verkeerslichtenregeling door Agentschap Wegen en Verkeer”, aldus Handel & Industrie Wilrijk – Aartselaar. “De toestand wordt onhoudbaar zowel voor ondernemers als voor de omwonenden die elke dag gegijzeld worden door de ondoordachte ingrepen. Ondernemers worden hierdoor economisch en financieel zeer hard geraakt.”

De bijkomende opstelstroken die nu worden aangelegd, gaan volgens de ondernemers weinig soelaas brengen. Bovendien vrezen de ondernemers dat de insleuving nog jaren op zich zal laten wachten.

Noodbruggen

De ondernemers langsheen de A12 en de belangenvereniging Handel & Industrie Wilrijk – Aartselaar (HIW) pleiten opnieuw voor noodbruggen. Tijdens de heraanleg van de Ring van Antwerpen werd er ook voor deze optie gekozen op de Singel.

HIW heeft reeds diverse contacten gehad met Rob Godden van de Kempense staal- en bruggenbouwer Iemants/Smulders. Zij hebben destijds de tijdelijke noodbruggen op de singel gelegd. “Volgens Rob Godden zijn noodbruggen over drie kruispunten een haalbare oplossing en zijn er vele voordelen: vlottere doorstroming, keerlussen onder de bruggen én er kan gewerkt worden onder de bruggen tijdens de insleuving.”

Verder heeft HIW ook nog diverse voorstellen gedaan aan Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en betreurt dat de voorstellen door AWV niet ernstig onderzocht worden op hun haalbaarheid.

Dagvaarding

Begin november is de dagvaarding van de ondernemers van de A12 tegen de Vlaamse Overheid ingeleid. Daarin vroegen een 40-tal ondernemers om tijdelijk de oude verkeerslichtenregeling opnieuw in te voeren.

Roel Coveliers, advocaat van de ondernemers, heeft gekozen om de zaak in één zitting te laten behandelen met de vraag op een snelle behandelingsdatum. HIW hoopt tegen maart 2020.

Op vraag van de ondernemers is er een uitnodiging vertrokken naar Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit, om ter plaatse de toestand te komen bekijken en naar de bezorgdheden van de ondernemers te luisteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.