Nieuws Antwerpen Ondernemers steunen ondernemers in ontwikkelingslanden

Ondernemers steunen ondernemers in ontwikkelingslanden

Ondernemers steunen ondernemers in ontwikkelingslanden

congo15 ondernemingen zijn genomineerd voor de eerste trofee van de vzw Ondernemers voor Ondernemers. De organisatie is het erom te doen duurzame economische groei te bevorderen in de ontwikkelingslanden en in dit opzicht lokale ondernemers te helpen.

Ondernemers voor Ondernemers is destijds opgericht als Corporate Funding Programme door Fons Verplaetse, de vroegere gouverneur van de Nationale Bank en Frans Bourgois, professor emeritus aan EHSAL. Het oorspronkelijke initiatief is vervolgens omgebouwd tot een Leuvense vzw waarin zo’n 110 bedrijven samenwerken met ngo’s en vrijwilligers. Ze zetten zich met z’n allen belangeloos in om de relaties tussen het noorden en het zuiden te verbeteren.

De vzw wordt vandaag aangestuurd door Luc Bonte, de ex-ceo van het Gentse staalbedrijf Sidmar. De organisatie heeft concreet drie werkterreinen: projecten van ondernemingsgerichte ngo’s, investeringsprojecten in het zuiden en de uitwisseling van experience.

Om de activiteiten van de organisatie meer in het licht te plaatsen is een jaarlijkse trofee opgezet waarmee bedrijven bekroond kunnen worden voor hun inzet in het zuiden. Voor de eerste trofee zijn 16 bedrijven genomineerd:
* AB InBev
* African Drive,
* ArcelorMittal
* CEI-De Meyer
* Ginger Love,
* INXCO
* Janssen Pharmaceutica
* KBC
* Kilimanjaro Denk&Doe Compagnie
* Protect
* Special Fruit
* Solitech Belgium
* Umicore
* Valueselling
* Wienerberger.

De prijsuitreiking heeft vandaag plaats in het Koloniƫnpaleis te Tervuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.