Nieuws Antwerpen Ondernemers vragen aanpassing vaccinatiestrategie

Ondernemers vragen aanpassing vaccinatiestrategie

Ondernemers vragen aanpassing vaccinatiestrategie

Meer dan 900 ondernemers volgden de eerste virtuele editie van Vooruitblik, het jaarlijkse topevent van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon gaven samen hun visie op de verdere aanpak van de coronacrisis, naast tussenkomsten van Antwerps burgemeester Bart De Wever en Bruno Holthof, ceo van Oxford University Hospitals. “Vooral na dit uitzonderlijke jaar vonden we het belangrijk om alle sleutelspelers van deze crisis samen te brengen”, aldus Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Na het interview met Bruno Holthof, die erop wees dat Groot-Brittanni√ę zijn vaccinatiestrategie had aangepast om een groter deel van de bevolking sneller een eerste bescherming te geven, werd live op het platform een poll gelanceerd met de vraag of de Belgische overheid haar volgorde van vaccineren ook moet aanpassen. Driekwart van de respondenten vond van wel.

“Voor elk plan zullen er voor- en tegenstanders zijn. Maar wij hebben onze aanpak gebaseerd op de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en daar houden we voorlopig ook aan vast”, hielden zowel premier De Croo als Vlaams minister-president Jambon de boot af. Volgens Alexander De Croo zou de vertraging van de vaccinleveringen bovendien slechts een beperkte invloed hebben op de vooropgestelde timing.

Beide politieke kopstukken zien wel heil in een bijsturing van de regeling rond tijdelijke werkloosheid. “Een loonsubsidie voor de werkgevers zoals Voka ook bepleit, lijkt ons zinvoller om nu al de relance voor te bereiden.”

Heel wat ondernemers op de chat vroegen zich af of er naast de miljardensteun om de coronacrisis te doorstaan, nog budget zou overblijven voor andere economische projecten. Een bezorgdheid die Antwerps burgemeester Bart De Wever ook deelt, wanneer hij aanhaalt dat de coronamiljarden moeten worden besteed aan duurzame structurele relanceprojecten, zoals de Oosterweelverbinding. “Dat dit megaproject net nu van start gaat, is een ongelofelijke meevaller voor onze economie. Ik heb er zelfs goede hoop op dat dit door de crisis versneld zal worden uitgevoerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Café Local opnieuw geopend

Omwille van de coronacrisis draait de evenementensector al een hele tijd op een laag pitje. Als alternatief voor de festiviteiten… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.