Nieuws Antwerpen Ondernemerswereld neemt afscheid van Alexis Dragonetti

Ondernemerswereld neemt afscheid van Alexis Dragonetti

Ondernemerswereld neemt afscheid van Alexis Dragonetti

ANTWERPEN – Zaterdagavond raakte Alexis Dragonetti betrokken bij een zwaar ongeval in de Craeybeckxtunnel. De 50-jarige ondernemer, bekend in de boekensector, kwam daarbij om het leven.

Alexis Dragonetti liet voor het eerst van zich horen als marketing director bij Dargaud Le Lombard en daarna als managing director bij Dupuis. Hij geloofde sterk in de Belgische strip. In 2008 richtte hij dan ook Ballon Media op. Onder zijn leiding groeide het Antwerpse bedrijf uit tot één van de belangrijkste spelers in de wereld van de Nederlandstalige strips en kinderboeken met titels als Jommeke, Robbedoes, Lucky Luke en Kuifje.

Sinds 2017 was Alexis Dragonetti ook voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en gedelegeerd bestuurder bij Boek.be, de organisator van de Boekenbeurs.

Icoon in boekenwereld

“Vol vuur en enthousiasme nam Alexis ons mee in zijn dromen voor het volgende decennium. Een rasechte ondernemer met het grootst mogelijke hart voor het boekenvak. Voor de Belgische en Vlaamse strip. Voor zijn team. En voor zoveel betrokkenen en vrienden in de wereld van media, cultuur en entertainment”, klinkt het bij Ballon Media. “Zijn verhaal was niet af. Er was nog zoveel te vertellen, te tekenen, te bedenken, te ondernemen. We gaan proberen de verhalen die hij met ons deelde voor een stukje verder te schrijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.