Nieuws Antwerpen Onderzoek naar e-competence van bedrijfsleiders

Onderzoek naar e-competence van bedrijfsleiders

Onderzoek naar e-competence van bedrijfsleiders

digitralsieringDe snelle digitalisering van onze maatschappij is zeker ook voor KMO’s een hele uitdaging. Het komt er meer specifiek voor de bedrijfsleiders op aan hun digitale vaardigheden te ontwikkelen om de groei van hun ondernemingen mee te ondersteunen. Dat blijkt evenwel geen evidentie.

Zeker vanuit Europa wordt met enige bezorgdheid vastgesteld dat niet alle bedrijfsleiders mee op de trein zitten. Tegen 2018 zal Europa een tekort van 800.000 profielen hebben die voldoende e-leiderschapsvaardigheden aan de dag zullen kunnen leggen, legt onderzoeker Kom Maes van het ITAG Research Institute (Antwerp Management School) uit. Kim Maes werkt in het kader van zijn doctoraat op onderzoek naar IT management.

Het Competence Center ITAG Research Institute is in dit opzicht mee ingestapt in een Europese onderzoeksproject dat de e-leiderschapsvaardigheden bij KMO’s onderzoekt. “We willen nagaan in welke mate Belgische en bij uitbreiding ook Europese KMO’s effectief beschikken over zulke vaardigheden en in welke mate dit zou kunnen bijdragen tot de groei en de performantie van die bedrijven,” zegt Kim Maes.

Een en ander kadert in het Europees project LEAD, het research project on e-Leadership Skills for Small and Medium Sizes Enterprises. Het onderzoek werd georganiseerd door het onderzoeksbureau Empirica en door de managementsschool Insead. De Antwerp Management School en het Competence Center ITAG Research institute kregen als partner de opdracht toegewezen voor het Belgische en het Nederlandse luik.

Het onderzoek kun je vinden via bijgaande lead. Het invullen ervan duurt hooguit 15 minuten. De onderzoekers zullen dolblij zijn met de resultaten: http://survey.eskills-lead.eu/index.php/survey/index/sid/823629/token/BE/lang/en

Contact kun je alsnog leggen via www.antwerpmanagementschool.be en via kim.maes@ams.ac.be en telefoon 0491/63 00.38

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.