Nieuws Antwerpen Online bloemist bloomon verdrievoudigt oplage van bio-boeket

Online bloemist bloomon verdrievoudigt oplage van bio-boeket

Online bloemist bloomon verdrievoudigt oplage van bio-boeket

Na het grote succes in 2020 zet de Nederlandse online bloemist bloomon, met Belgische hoofdzetel in Antwerpen, vol in op biologische bloemen. Het bedrijf verdrievoudigt dit jaar de oplage van haar biologisch bloemenboeket, dat tot eind september beschikbaar is. Bloomon is de eerste bloemist in de Benelux die een gemengd boeket van 100% biologische bloemen aanbiedt.

In 2020 kende het bio-boeket van bloomon zowel in Nederland als België een groot succes. In de gelimiteerde periode dat het verkrijgbaar was, waren de bloemen elke week opnieuw volledig uitverkocht. Dit jaar voorziet de online bloemist een grotere oplage van het Bio-boeket, en is het ook in Duitsland beschikbaar tot eind september of zolang de voorraad strekt.

Voor het Bio-boeket werkt bloomon alleen samen met Nederlandse biologische kwekers die enkel biologische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en een Skal-certificaat hebben. Skal is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische keten in Nederland. Bedrijven die door hen gecertificeerd zijn, voldoen aan de Europese regels voor de biologische landbouw.

“Onze ambitie is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren”, zegt ceo Bart Troost. ”Het kweken van biologische bloemen heeft heel wat voeten in de aarde. Dat een groot publiek nu dit boeket kan bestellen, zet gezonde landbouwsystemen in de kijker”, voegt Marjolein Oltheten van kwekerij Loverendale toe, één van de andere biologische bloemenkwekers waar bloomon mee samenwerkt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.