Nieuws Antwerpen Online platform om HoReCa te steunen

Online platform om HoReCa te steunen

Online platform om HoReCa te steunen

ANTWERPEN – Op restaurant gaan, terrasjes afschuimen of een gezellige afterwork meepikken, lukt momenteel niet, want we blijven in ons kot. De verplichte sluiting van horecazaken is een financiële ramp voor vele bars, cafés, brasseries en restaurants. Daarvoor is er nu het online platform horecacomeback.be. Dankzij de samenwerking over alle concurrentiegrenzen heen waarbij Belgische Brouwers, verschillende frisdrankgiganten en andere sterke bedrijven de handen in elkaar sloegen, is dit ook één van de grootste ondersteuningsprogramma’s ooit voor de Belgische horeca.

Via www.horecacomeback.be kan iedereen waardebonnen aankopen bij de aangesloten horecazaken. Deze waardebon kan op een later moment gebruikt worden. Dankzij de verkoop van de bonnen creëren horecaondernemers cashflow op een moment dat alle inkomsten stil liggen en kunnen ze zo hun lopende vaste kosten betalen. Je kan waardebonnen aankopen van 10, 25, 50, 100 en 200 euro.

Bovendien is het platform veilig, aangezien #horecacomeback kan terugvallen op een gestructureerd garantiefonds. Stel: je koopt een waardebon van je favoriete restaurant, maar dat restaurant is er binnenkort niet meer, dan zal het garantiefonds tussenkomen zodat je alsnog in een ander deelnemend restaurant terecht kan.

Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: “Veel Belgen gaven al gehoor aan onze eerdere oproep om de sector te steunen door afhaalmaaltijden te kopen bij lokale horeca. Maar er is nood aan meer en daarom is het mooi dat de partners van de horeca dit platform hebben mogelijk gemaakt! Hiermee kan iedereen zijn favoriete zaak een duwtje in de rug geven. Onze ondernemers kijken er alvast naar uit om vanaf het kan hen terug met open armen te ontvangen!”

Verenigde krachten

Horecacomeback is een samenwerking over alle concurrentiegrenzen heen waarbij Belgische Brouwers, verschillende frisdrankgiganten en andere sterke bedrijven de handen in elkaar sloegen ondersteund door de verschillende horecafederaties die ons land rijk is.

Ze slaan samen àlle handen in elkaar waardoor ze met ongeziene, gebundelde krachten steun bieden aan de horeca. Door dit platform uit te rollen en alle administratieve kosten te dekken waardoor elke euro die wordt overgeschreven integraal naar de geregistreerde horecazaken kan gaan.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.