Victor Avonds en Charlotte Van Loock. Foto: Victoriano Moreno Victor Avonds en Charlotte Van Loock. Foto: Victoriano Moreno

Online supermarkt Crisp stelt samenwerking met chef Victor Avonds voor

BORNEM, DUFFEL, ANTWERPEN - Crisp heeft dinsdag de aftrap gegeven van hun Smaakmakers-serie waarin ze elke maand een chef voorstellen. Zij laten dan zien wat je zoal kan klaarmaken met ingrediënten en producten uit het seizoen. De eerste chef waar ze mee samenwerken is de Antwerpse Victor Avonds (28).

Crisp is een online supermarkt waar je via een app op je smartphone allerlei producten kunt bestellen zoals seizoensgebonden groenten en fruit, kruiden, chocolade, bereide gerechten en zelfs toiletpapier van producenten, kwekers en lokale boeren. De producten worden met elektrische wagens tot aan huis geleverd vanuit het distributiecentrum in Bornem.

LEES OOK. Nieuwe online supermarkt Crisp werkt vooral met lokale leveranciers

Chef Victor Avonds

Vanaf maart start Crisp met haar Smaakmakers-serie waarbij elke maand een chef een recept voorstelt en een inkijk geeft in haar of zijn vaste boodschappenlijstje. de 28-jarige chef Victor Avonds uit Antwerpen mag de aftrap geven en deelt haar fameuze makreelsalade met lavas en knolselder. "Goed eten moet niet met te veel regels verbonden zijn", zegt Avonds. "Kwalitatieve ingrediënten bepalen de kracht van het gerecht." De volgende chefs in de serie zijn Margaux Erárd van Bunch en Julie D’heygere van Think Tomato.

Overgewaaid uit Nederland

Het concept is in juni overgewaaid van Nederland naar België en wint aan bekendheid, ook bij lokale handelaars. Zo kun je als consument bijvoorbeeld chocolade bestellen bij Jitsk uit Antwerpen, kruiden uit Duffel bij de drie broers achter Herbio of eitjes van de Heidi's Hoeve in West-Vlaanderen.

"We denken te weinig na over waar ons product vandaan komt. Met Crisp proberen we mensen terug te verbinden met wat er op hun bord ligt", vertelt Charlotte Van Loock, die recent is aangesteld als country director van Crisp België. "Werken voor Crisp voelt als thuiskomen, terug tussen de velden en boerderijen van waar ik opgroeide (in Retie, red.) en dicht bij de producenten uit mijn eigen leefwereld." Van Loock werkte voordien bij grote bedrijven zoals Ikea, L'Oreal en Meta.

 

Victor Avonds
Victor Avonds. Foto: Crisp.

Lokale handelaars

Jitsk, chocolatier uit Antwerpen, is een van de vele lokale handelaars die samenwerkt met Crisp. “We werken samen sinds december en dat werkt goed. Nu de paasperiode nadert, wil iedereen natuurlijk ook paaseieren. Die bestellen ze dan ook via Crisp”, vertelt zaakvoerder Jitsk Heyninck. Ook Herbio, drie broers uit Duffel, biedt zijn kruiden aan op de app. “We zijn een biologische kruidenkwekerij die het hele jaar door kruiden kweken en aanbieden”, vertelt Steven Lauwers, een van de broers. “Onze planten krijgen uitsluitend regenwater en ook ons teeltwater wordt hergebruikt.”

Maar naast de lokale producten biedt Crisp ook exotischere producten aan zoals avocado’s en bananen. “Natuurlijk groeien hier geen bananen”, vertelt Vera van Crisp. “Maar dat zijn populaire producten, we moeten daar keuzes maken en knopen doorhakken. We werken dan ook rechtstreeks samen met de boeren. Bovendien zijn onze bananen ook fairtrade en biologisch.” Een collega voegt toe dat ze bijvoorbeeld geen ananassen, mango’s of aardbeien verkopen tijdens de wintermaanden. De boeren krijgen ook een ‘hidden cost premie’, een soort fonds waarbij per verkochte tros bananen een deel van het geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld ziektekosten van de boeren te dekken.