Nieuws Antwerpen Ontstuimige maanden voor Oce Bio

Ontstuimige maanden voor Oce Bio

Ontstuimige maanden voor Oce Bio

couckecouckeOce Bio maakt sinds verleden jaar deel uit van geneesmiddelendistributeur Omega Pharma. Het bedrijf uit Wommelgem maakte in dit opzicht al die tijd de ontstuimige ontwikkelingen mee waar topman Marc Coucke al die weken op aanstuurde. Omega Pharma werd immers zelf overgenomen door het Amerikaanse Perrigo dat op zijn beurt onder vuur kwam te liggen van kandidaat-overnemers.

Oce Bio
doet het ondertussen vrij goed. Mede door het feit dat het Antwerpse bedrijf zijn producten mee kon afzetten via de commerciële kanalen van Omega Pharma steeg de omzet verder door tot 11,7 miljoen euro. Volgens de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank werd daar een bedrijfsresultaat van 735.000 euro op verdiend en een nettowinst van 431.000 euro.

De specialisatie in voedingssupplementen, medische hulpmiddelen, cosmetica en biovoeding garandeerde Oce Bio al die jaren een sterke marktpenetratie in de natuurwinkels en de apotheken. Het bedrijf werd in 2001 opgezet door Johan Picard die ook na de overname door Omega Pharma als consultant aan boord bleef. Het bedrijf wordt vandaag aangestuurd door Davy De Vlieger. De groep stelt zo’n 30 mensen tewerk. Het bedrijf heeft ook een eigen dochteronderneming in Nederland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.