Veldrijder Jim Aernouts gaat De Kiekenhoeve uitbaten
Jim Aernouts rijdt op 21 februari in Oostmalle zijn laatste cross. De 31-jarige veldrijder van Baloise-Trek Lions hangt zijn crossfiets… Lees meer
28 buurtrestaurants van over heel Vlaanderen lanceren Buurtopjebord.be, een digitaal platform om take away-maaltijden voor tijdens de feestdagen op te bestellen. Iedereen kan er terecht om een betaalbaar feestmenu te kiezen en ondertussen steunen ze de sociale tewerkstelling. Bijna de helft van de deelnemende buurtrestaurants komt uit de provincie Antwerpen.
Afhaalmaaltijden zijn populairder dan ooit door de verplichte sluiting van de horeca. Ook tijdens de feestdagen blijkt het erg druk te zijn: tal van restaurants verkochten hun afhaalmenu’s voor Kerst en oudejaar nu al uit. Om hierop in te spelen, slaan 28 Vlaamse buurtrestaurants, waarvan 13 uit de Antwerpse regio, de handen in elkaar en lanceren Buurtopjebord.be. Op deze nieuwe website bundelen ze al hun afhaalmaaltijden die tijdens de feestdagen bij hen te verkrijgen zijn.
“Met dit initiatief willen we niet enkel bestaande, maar ook nieuwe klanten blij maken met een take away-concept voor lekkere en betaalbare dagschotels en feestmenu’s,” aldus Linde Brewaeys van HERW!N, het collectief van de maatwerkbedrijven waar ook de buurtrestaurants toe behoren.
In alle buurtrestaurants staat sociale tewerkstelling centraal. Mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt, krijgen er een job, begeleiding en een toekomstperspectief. Door het initiatief komen er in de provincie Antwerpen nu 80 jobs vrij. “De verplichte sluiting van de horeca hakt erin bij de buurtrestaurants, van wie er velen vaak al moeite hadden om de eindjes aan elkaar te knopen. Met de opstart van Buurtopjebord.be, geven we hen opnieuw zinvol werk,” aldus Linde Brewaeys.
Jim Aernouts rijdt op 21 februari in Oostmalle zijn laatste cross. De 31-jarige veldrijder van Baloise-Trek Lions hangt zijn crossfiets… Lees meer
The Star of Belgian Cuisine wordt voor de zesde keer georganiseerd door Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol. Bij de… Lees meer
De nieuwe Michelin Gids voor België en Luxemburg is voorgesteld. En dat is goed nieuws voor enkele Antwerpse restaurants. Antwerps… Lees meer
In onze gesprekkenreeks 21 over 21 praten we met 21 ondernemers uit de provincie Antwerpen. Bart De bruyn ontvangt deze… Lees meer
Antwerps communicatiebureau Marbles, dat enkele jaren geleden al haar onbeperkt verlof invoerde, gaat nu nog een stap verder en schaft… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen