Nieuws Antwerpen Ook Antwerpse Kazi vraagt staatsgarantie voor start-ups

Ook Antwerpse Kazi vraagt staatsgarantie voor start-ups

Ook Antwerpse Kazi vraagt staatsgarantie voor start-ups

ANTWERPEN – Een groep Belgische start-ups en scale-ups, kleine startende bedrijven, vraagt aan de overheid om hen te steunen met een forse staatsgarantie. Onder de initiatiefnemers bevindt zich ook de Antwerpse HR-pionier Kazi, in 2015 opgericht door Nikolaas Bellens.

De initiatiefnemers van de oproep waarschuwen dat liquiditeitsproblemen dreigen voor start-ups tijdens de coronacrisis. Er worden nu immers minder risico’s genomen, waardoor investeerders in start-ups en scale-ups op de rem gaan staan.

Om te vermijden dat het ecosysteem van Belgische start-ups verwatert, stellen de initiatiefnemers voor dat de overheid een staatsgarantie geeft voor leningen en investeringen zodra een start-up of scale-up een kwart van zijn financiële noden ingevuld krijgt via privé-investeerders. Zo kunnen ze makkelijker hun liquiditeitsprobleem aanpakken, luidt het.

Meer dan 600 bedrijfjes hebben een petitie daarover al ondertekend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.