Nieuws Antwerpen Ook beschutte werkplaats moet opboksen tegen lageloonlanden

Ook beschutte werkplaats moet opboksen tegen lageloonlanden

Ook beschutte werkplaats moet opboksen tegen lageloonlanden

acgacgDe beschutte werkplaats ACG Packaging/ACG Groenzorg bestaat dit jaar 50 jaar. Dit zal op een bescheiden manier gevierd worden. Het bedrijf is met zijn vestigingen in Deurne (2) en Willebroek vooral gespecialiseerd in verpakking. 20% van de omzet wordt uit de aanleg en het onderhoud van groenaanplantingen gehaald.

De term beschutte werkplaats dekt al lang de lading van de inhoud niet meer. “Maatwerkbedrijf” zoals bepaald in de nieuwe wetgeving klinkt alvast veel beter. ACG Packaging/ACG Groenzorg is immers een bedrijf dat met zijn 350 werknemers alles heeft van een onderneming in de privé-sector. “We doen het onderhand nog altijd vrij behoorlijk”, zegt gedelegeerd bestuurder Paul Van Gorp. “Het is vandaag allicht al wel wat moeiijiker om nieuwe opdrachten binnen te halen maar in de gegeven omstandigheden kijken we in ons orderboek nog een hele tijd vooruit.”

Dat het effectief crisis is onderkent ACG Packaging/ACG Groenzorg vooral in de verscherpte concurrentiële opstellingen ten aanzien van ondernemingen uit het voormalige Oostblok. Die schrijven eveneens in op de internationale tenders en spelen de Belgische ondernemingen met hun relatief hoge loonkosten in het defensief. “Wij zijn inderdaad al enkele, jarenlang lopende contracten met klanten kwijt gespeeld aan zegmaar Poolse of Roemeense bedrijven. Wij krijgen van de overheid weliswaar een stukje subsidie bij de tewerkstelling van zoveel personen met een handicap maar daarmee halen we het nog niet. Vooral niet omdat wij in de concurrentiële opstelling met buitenlandse ondernemingen ook rekening moeten houden met de kostprijs van onze hoogopgeleide werknemers die ons in bv. de verkoop of in de techniek aan nieuwe orders moeten helpen.”

ACG Packaging/ACG Groenzorg is continu op zoek naar nieuwe opdrachten ter compensatie van de verloren orders. Het bedrijf wil hoe dan ook de oorspronkelijke doelstelling, de tewerkstelling van mensen met een handicap, blijven waar maken. “Kijk eens, het is zeker niet makkelijk om altijd even combattief te blijven ten aanzien van de concurrenten uit de lageloonlanden maar ons is het erom te doen onze 280 mensen met een handicap via het werk toch een loon en structuur in het leven te geven. Wij gaan daarop door, “

ACG Packaging is vooral gespecialiseerd in blisterverpakking, skinverpakking, kitting, sleeving, krimpverpakking en overpak. Daarnaast worden een aantal mensen tewerkgesteld in de opbouw van displays en blijft de boekbinderij vechten om de broodnodige orders.

ACG Groenzorg verzorgt het onderhoud van tuinen in ziekenhuizen, rusthuizen, kantoorgebouwen e.d.

ACG Pakckaging/ACG Groenzorg maakt op zichzelf deel uit van de vzw Dorp II Koningin Fabiola.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Jumbo City komt naar Antwerpen

Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. Op woensdag 15 december opent de supermarktketen haar eerste stadswinkel van… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer