Nieuws Antwerpen Ook Covid-testcentrum op Antwerpse Luchthaven

Ook Covid-testcentrum op Antwerpse Luchthaven

Ook Covid-testcentrum op Antwerpse Luchthaven

Het covid-testcentrum op de luchthaven van Antwerpen gaat open op maandag 28 juni. In het testcentrum kan je terecht om een PCR-test te laten afnemen. “Het testcentrum is open voor iedereen. Door het openen van een testcentrum op de luchthaven willen we de druk op de testcentra in de stad verlichten”, benadrukt ceo Eric Dumas van Antwerp Airport.

Eurofins en Spoedtestcorona bieden in samenwerking met de Antwerpse luchthaven iedereen de mogelijkheid om een PCR-test te laten afnemen. Het covid-testcentrum zal zich in het luchthavengebouw bevinden. Vanaf maandag 28 juni zal het elke dag operationeel zijn van 8 tot 18 uur.

“Onze luchthaven verwacht tijdens zomervakantie zo’n 25.000 reizigers. Om die reden willen we graag voldoende testcapaciteit beschikbaar hebben voor onze reizigers”, zegt ceo Eric Dumas. “Maar niet alleen onze passagiers kunnen zich in het testcentrum laten testen. Iedereen die een test nodig heeft, kan hiervoor op de luchthaven terecht. Op die manier willen we ook de druk op de testcentra in de stad Antwerpen verlichten.”

In eerste instantie zal je in het testcentrum enkel terecht kunnen voor een PCR-test. In een later stadium willen Eurofins en Spoedcorona ook antigeentesten afnemen in het testcentrum.

Twee gratis testen vanaf 1 juli

Als je nog niet de kans hebt gehad om je te laten vaccineren, kan je in de zomermaanden, van 1 juli tot eind september, twee keer een gratis PCR-test aanvragen voor eender welke reden, bijvoorbeeld om naar een groot festival te gaan of om naar het buitenland te reizen. Deze gratis testen kan je niet rechtstreeks aanvragen bij Eurofins of bij de huisartsen. De gratis PCR-test kan je enkel aanvragen op de website www.mijngezondheid.be. Met de code die je via deze website krijgt, kan je nadien een afspraak maken in ons testcentrum om de gratis test te laten afnemen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.