Nieuws Antwerpen Ook duurzaam vleesrestaurant MAVEN opent de deuren

Ook duurzaam vleesrestaurant MAVEN opent de deuren

Ook duurzaam vleesrestaurant MAVEN opent de deuren

ANTWERPEN – 19 juni opent in de Luikstraat op het Antwerpse Zuid vleesrestaurant MAVEN zijn deuren. “We eten te vaak te veel vlees. We moeten dus minder, maar vooral beter vlees eten”, zegt gerenommeerd beenhouwer Luc De Laet, die samen met horecaondernemer Wim Van der Borght en jong talent Jules Koninckx de drijvende kracht is achter het duurzaam concept. Na Catalaanse tapasbar TÍO is dit opnieuw een bijkomende horecazaak op het Antwerpse Zuid.

De opkomst van de culinaire cultuur en de evolutie naar steeds meer duurzaamheid zorgt ervoor dat de slager van vandaag tegelijk artiest en vernieuwer is. Daarom zal vleesrestaurant MAVEN, dat 19 juni zijn deuren opent in de Luikstraat op het Antwerpse Zuid, samenwerken met relatief dichtbijgelegen Europese boerderijen, waarvan de runderen in de vrije natuur grazen en de juiste voeding krijgen. Zo willen ze de nadruk leggen op duurzaamheid en het farm-to-table principe respecteren.

“We gaan de licht controversiële toer op, dat weten we in deze tijden van vegan-hype. Maar we doen het vakkundig, onderbouwd en doordacht. En bovenal met veel respect voor de natuur”, zegt Wim Van der Borght, een van de drie mannen achter MAVEN.

Het gebouw in de Luikstraat waar MAVEN komt, is een onderdeel van wat vroeger de Luiknatie was. Het pand heeft lange tijd leeggestaan, maar is intussen verworven door de Shrimp Tempura-groep van Wim Van der Borght. Er kunnen tot 148 mensen (85 zolang de coronamaatregelen van kracht zijn) tegelijk tafelen.

Voor mij is het een droom die werkelijkheid wordt. We gaan er met het hele team alles aan doen om de juiste cuisson, braadwijze, garnituur en presentatie voor de dag te toveren”, vertelt Jules Konickx, die zich van onderaan de ladder tot rechterhand van Luc De Laet opwerkte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.