Nieuws Antwerpen Ook E.D.&A. 'Factory of the Future'

Ook E.D.&A. 'Factory of the Future'

Ook E.D.&A. 'Factory of the Future'

gertE.D.&A. ontwikkelt en produceert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten en dit zowel voor industriële als voor consumenten toepassingen. Sinds een drietal jaar heeft E.D.&A. zijn eigen elektronica-productie in Kalmthout, waar het bedrijf grondig automatiseerde. Op die manier werden kwaliteit, flexibiliteit, kosten en interne doorlooptijden aanzienlijk verbeterd. E.D.&A. werd hiervoor uitgeroepen tot ‘Factory of the Future 2016’.

De award Factory of the Future 2016 is een initiatief dat opgezet werd door de federatie Agoria, Sirris en de netwerkorganisatie Flanders Make. Eerder verleden jaar werden Newtec, Provan, Dentsply en Continental al uitgeroepen tot Factory of the Future 2015.

Naast E.D.&A werd ook het bedrijf Van Hoecke uit Sint Niklaas, een producent van meubelbeslag bekroond met een identieke award.

E.D.&A. investeerde de voorbije jaren zodanig in o.a. een state of the Art machinepark met 100% in-line en X-ray controle, doorgedreven digitalisering (traceability tot op componentniveau), sociale innovatie en ecologie dat ze vandaag op productievlak internationaal tot de wereldtop behoren.

Managing Director Gert D’Handschotter is trots op deze erkenning. ”Samenwerking is in dit hele verhaal cruciaal, onder ingenieurs, productie- en testmedewerkers, over de afdelingen heen, maar ook met bedrijven – partners en klanten – uit binnen- en buitenland. Dit vertaalt zich in steeds nieuwe en innovatieve ideeën en doorbraakprojecten die het mogelijk maken ook grote reeksen in België te produceren. Naast kennis in eigen huis en automatisering wordt bij ons ingezet op ‘first time right’, efficiëntie, ‘lean product development’ en ecologie,” licht Gert D’Handschotter toe.

Als ‘externe elektronica-afdeling van de klant’ kon E.D.&A. (Electronics, Development and Assembly) op 12 jaar tijd zijn omzet meer dan vervijfvoudigen. ‘Maar een fabriek van de toekomst is enkel mogelijk dankzij de inzet en de betrokkenheid van gemotiveerde medewerkers.’, benadrukt Gert D’Handschotter verder.

Als Factory of the Future wil E.D.&A. gastheer zijn voor andere bedrijven en ze uitnodigen om ter plaatse te komen kijken hoe de elektronische besturingen in een professionele en duurzame omgeving worden ontwikkeld, getest en geproduceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.