Ook Garage Pans in Brecht vervoegt autogroep Van Mossel

BRECHT/ANTWERPEN - De Nederlandse Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Pans over de overdracht van de activiteiten van hun garage in Brecht.

De veranderende marktomstandigheden, de technische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande investeringen zijn redenen voor Steven en Werner Pans om een stapje terug te doen. “Voor een klein zelfstandig bedrijf is het dan noodzakelijk om logische keuzes voor de toekomst te maken”, zegt de familie Pans. “Na een intensief verkenningstraject zijn we bij het familiebedrijf Van Mossel uitgekomen. Wij zijn er zeker van dat ook onze klanten snel overtuigd zullen zijn van onze keuze.”

De familie Pans blijft aan boord, net als de overige personeelsleden.

“Met Van Mossel C.A.C. in Turnhout hadden we al een Mercedes-Benz vestiging in België”, zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel. “De overname van Garage Pans past binnen de aanvulling van het strategisch kader in het Mercedes-Benz netwerk. Garage Pans is een belangrijk servicepunt en verkooppunt van Mercedes-Benz Certified Used Cars in het noorden van Antwerpen.”

Van Mossel blijft groeien

De Van Mossel Automotive Groep was in België vooral actief met de leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin dit jaar kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Afgelopen maand werd aan de groep Van Mossel Van Kelst nog een Peugeot- & Citroënvestiging te Diest toegevoegd.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.